Bilforsikring

Få et tilbud

Bilforsikring

Få et tilbud
Bilforsikring - fri kilomenter. Tilvælg autohjælp og kaskodækning. Frit værkstedsvalg i Danmark.

Få fri kilometer
til din bil

Sammensæt din bilforsikring efter behov til en god pris.

Se alle dine fordele

En fleksibel bilforsikring efter dine behov

Med vores bilforsikring får du bl.a. fri kilometer. Det giver fleksibilitet til din hverdag. Vi tilbyder bilforsikring til benzin- og dieselbiler samt elbiler, hybridbiler og plug-in hybridbiler til en god pris.

Hvilken bilforsikring skal du vælge?

Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på din bil. Derfor er det minimumdækningen, når du tegner en bilforsikring hos os. Du kan også vælge en endnu bedre dækning til din bil med en kaskoforsikring.

Ansvarsforsikring

Dækker for skader, som du forvolder på andre personer, deres ting eller køretøj. Med ansvarsforsikringen er du ikke sikret for skader på din bil.

Ansvars- og kaskoforsikring

Vil du passe ekstra godt på din bil, skal du vælge ansvars- og kaskoforsikring. Kaskoforsikringen dækker skader på din bil ved kørselsuheld, samt skader som følge af brand, hærværk eller tyveri, vejhjælp i udlandet samt glasskader.

Tilvalgsmuligheder

Du kan kombinere din bilforsikring med forskellige tilvalgsmuligheder, f.eks. autohjælp og bilafsavn til din ansvars- og kaskoforsikring. Er du i tvivl eller har du spørgsmål kan du kontakte Sønderjysk Forsikring på tlf. 98 98 98 98.

Rådgivning omkring skadesforebyggelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag rådgivning og tips direkte i indbakken omkring forebyggelse af skader på din bil. Tilmeld nyhedsbrev.

Bilforsikring med ansvars- og kaskodækning indeholder

Ansvar

Dækker de skader, som du forvolder med din bil på andre mennesker samt deres ting og køretøjer. Denne forsikring er lovpligtig.

Førerulykke

Førerulykke dækker varigt mén eller dødsfald til bilens fører ved et solouheld.

Skader på din bil (Kasko)

Dækker skader på din bil ved påkørsel, brand, tyveri m.v. Både fastmonteret og afmonteret almindeligt udstyr er meddækket.

Særligt udstyr som bilradio, biltelefon, letmetalfælge er dækket op til et vist fast beløb, der reguleres én gang årligt. (Denne kan udvides med tilvalgsdækning).

Størrelsen på din selvrisiko, kan du selv være med til at bestemme, når du tegner forsikringen.

Reparation af stenslag i bilens ruder

Dækker reparation af stenslag i bilens ruder, uden at der opkræves selvrisiko. Er et rudeskift nødvendigt, opkræves der dog sædvanlig selvrisiko (eller reduceret selvrisiko, hvis der er tilvalgt udvidet glasdækning).

Redning og vejhjælp i udlandet

Dækker reparation eller hjemkørsel ved skader i udlandet og indeholder en redningsforsikring via SOS-international (Det Røde Kort).

Dækker transport af din bil – enten til et værksted i udlandet, hvor du befinder dig, eller transport af bilen hjem, så du kan fortsætte din rejse/ferie.

Redningsforsikringen varetages af SOS-International.

Retshjælp

Dækker dine omkostninger til advokat, hvis en uenighed skal afklares ved retten.

Tilvalg - hvis du vil være bedre dækket
Udvidet glasskadedækning

Dækker skader på bilens ruder, spejlglas, lygteglas inkl. nødvendig udskiftning. Hvis panoramatage og soltage er inkluderet, vil det fremgå af dine forsikringsbetingelser. Der er også en reduceret selvrisiko på skader omfattet af udvidet glasskadedækning.

Bilafsavn

Hvis du kører meget, skal du vælge Bilafsavn. Det giver dig en kontant erstatning til leje af bil, hvis din bil skal repareres i forbindelse med en kaskoskadeforsikring, en totalskade, eller hvis bilen har været udsat for tyveri.

Ved kaskoskader udgør dækningen 719 kr. pr. reparationsdag (2024-indeks), dog højst i 10 dage.

Ved totalskade udgør dækningen et fast større engangsbeløb.

Ved tyveri udgør dækningen 719 kr. pr. reparationsdag (2024-indeks), dog højst i 33 dage, eller indtil du modtager erstatning for tyveri af bilen.

Autohjælp

Autohjælp sikrer dig hjælp, hvis din bil f.eks. ikke kan starte, er punkteret, skal bugseres til værksted eller er løbet tør for brændstof.

Se mere om autohjælp her.

Ung-bilist dækning (for dit eget barn)

Har du din bilforsikring hos os kan du tilvælge Ung-bilist dækning.

Med en Ung-bilist dækning får du ikke forhøjet selvrisiko ved udlån til familiens unge bilist, ligesom den unge bilist kan optjene anciennitet via din bilforsikring.  

For Ung-bilist dækning gælder følgende: 

 • Unge mellem 17 og 24 år
 • Den unge bilist må ikke være ejer eller fast bruger af bilen
 • Forældre skal være elitebilister
Fakta og betingelser - hvis du vil vide endnu mere

Her kan du få styr på detaljerne i forsikringen.

 • Faktaark samler relevant information og giver dig et hurtigt overblik. Se faktaark for bilforsikring.
 • Betingelser indeholder alle detaljerne i din forsikring. Se betingelser for bilforsikring.
 • Se vilkår for autohjælp.

Hvis du allerede er kunde, kan du få et overblik over dine forsikringer på Min side.

Bilforsikring med ansvarsdækning indeholder

Ansvar

Dækker de skader, du forvolder med din bil på andre mennesker samt deres ting og køretøjer. Denne forsikring er lovpligtig.

Førerulykke

Dækker varigt mén eller dødsfald til bilens fører ved et solouheld.

Tilvalg - hvis du vil være bedre dækket
Autohjælp

Autohjælp sikrer dig hjælp, hvis din bil f.eks. ikke kan starte, er punkteret, skal bugseres til værksted eller er løbet tør for brændstof. 

Se mere om autohjælp her.

Ung-bilist dækning (for dit eget barn)

Som VærdiPlus kunde har du mulighed for at tilvælge Ung-bilist dækning.

Med en Ung-bilist dækning får du ikke forhøjet selvrisiko ved udlån til familiens unge bilist, ligesom den unge bilist kan optjene anciennitet via din bilforsikring.   

For Ung-bilist dækning gælder følgende: 

 • Unge mellem 17 og 24 år
 • Den unge bilist må ikke være ejer eller fast bruger af bilen
 • Forældre skal være elitebilister
Fakta og betingelser - hvis du vil vide endnu mere

Her kan du få styr på detaljerne i forsikringen.

 • Faktaark samler relevant information og giver dig et hurtigt overblik. Se faktaark for bilforsikring.
 • Betingelser indeholder alle detaljerne i din forsikring. Se betingelser bilforsikring.
 • Se vilkår for autohjælp.

Hvis du allerede er kunde, kan du få et overblik over dine forsikringer på Min side.

Vil du have et tilbud på en bilforsikring?

Udfyld formularen, så ringer vi til dig.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Hos Sønderjysk Forsikring passer vi godt på dine oplysninger. Se hvordan vi bruger dine oplysninger her

Glasskade på bil. Få hurtig hjælp. Bilforsikring. Tryghed i hverdagen.

Har du fået en
glasskade på din bil?

Har du fået en glasskade og har du en kaskoforsikring på din bil, behøver du ikke anmelde skaden til os. Du kan anmelde skaden direkte hos en af vores samarbejdspartnere, evt. Dansk Bilglas eller Carglass, der samtidig ordner alt papirarbejdet for os.

Kontakt Dansk Bilglas Kontakt Carglass

Skal du forsikre din elbil?

Med bilforsikringen til el-, hybrid- eller plug-in hybridbil er du godt dækket. Som ejer af en af disse biler har du andre udfordringer og bekymringer end bilister, som kører i benzin- eller dieseldrevne biler. Derfor kan Sønderjysk Forsikrings bilforsikring til el- og hybridbiler skræddersyes, så den opfylder dine behov, og du kan køre sikkert afsted.

Læs mere

Få hjælp døgnet rundt i udlandet

Hvis du har tegnet kaskoforsikring på din bilforsikring, kan du få hjælp af SOS International døgnet rundt i Europa på tlf. +45 70 10 50 52.

Du kan også downloade Rødt Kort-appen her og få hurtig vejhjælp i Europa.

Spørgsmål og svar om bilforsikringen

Hvad dækker bilforsikringen?

Når du tegner en bilforsikring hos Sønderjysk Forsikring, er den altid inkluderet en lovpligtig ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen dækker i tilfælde af, at du kommer til at gøre skade på andre personer eller andres ting med din bil.

Derudover kan du passe ekstra godt på din bil ved at tilvælge kaskoforsikring og forskellige tilvalgsdækninger som f.eks. autohjælp og udvidet glasskade. På den måde bliver din bilforsikring sammensat efter dine behov.

Hvad er en kaskoforsikringen?

Kaskoforsikring er et tilvalg til din bilforsikring, der som standard indeholder en ansvarsforsikring.

Ansvarsforsikringen dækker de skader, som du forvolder på andre personer eller deres ting med din bil. Kaskoforsikringen kan du lidt se som en ulykkesforsikring til din bil. Den dækker f.eks. tyveri, hærværk og skader på bilen såsom påkørsel, brand, tyveri m.v. Både fastmonteret og afmonteret almindeligt udstyr er meddækket. Selvrisikoens størrelse kan du være med til at bestemme, når du tegner forsikringen.

Det er ikke lovpligtigt at have en kaskoforsikring. Hvis du har lånt penge til bilen igennem en bank eller finansieringsselskab, vil det ofte være et krav, at du har en kaskoforsikring til din bil.

Derudover dækker kaskoforsikringen redning og vejhjælp ved kørsel i udlandet og retshjælp ved private tvister i forbindelse med din bil. 

Kan jeg få 15% i samlerabat med en bilforsikring?

Du får 15% i rabat på dine samlede privatforsikringer, når du kombinerer indboforsikringen med 2 af følgende forsikringer:

Kan jeg forsikre min elbil, hybridbil eller plugin-hybrid?

Ja, bilforsikringen hos Sønderjysk Forsikring dækker både elbil, hybrid og plugin-hybrid biler udover almindelige diesel- og benzindrevne biler.

Du har som minimum brug for den lovpligtige ansvarsforsikring, men du bør overveje, om du vil supplere din bilforsikring med en kaskodækning. Med en kaskodækning er du dækket for skader på både bil og batteri ved trafikuheld, skader på ladekabler, ved hærværk, tyveri eller anden pludselig skade, som ikke skyldes slitage, kortslutning eller mekaniske fejl. Læs mere.

Må unge bilister køre min bil?

Du kan godt udlåne din bil til familiens unge bilist (dit eget barn), blot bilisten har et kørekort.

Hvis du har tegnet Ung-bilist dækning, skal du ikke betale forhøjet selvrisiko, hvis der sker en skade. Familiens unge bilist kan opnå anciennitet på din bilforsikring og dermed få en billigere bilforsikring, når bilisten skal have sin egen bil.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg sælger min bil?

Den nye ejer skal omregistrere bilen. Når dette er sket, får vi besked fra SKAT og motorregistret, hvorefter vi annullerer din forsikring.

Kan jeg få vejhjælp i min bilforsikring?

Hvis du tegner bilforsikring med ansvar- og kaskoforsikring er redning og vejhjælp i udlandet inkluderet i din forsikring.

Derudover kan du tilvælge autohjælp i Danmark. Det vil fremgå af din police, om du har tilvalgt disse.

Skal jeg medbringe rødt og grønt kort ved kørsel i udlandet?

Om du skal medbringe rødt og grønt kort afhænger af, hvilket land du skal køre i.

 • Det grønne kort er bevis for, at din bil er ansvarsforsikret.
 • Det røde kort er dit bevis for, at bilen er kaskoforsikret. Download Rødt Kort-appen, så du er sikret hurtig hjælp, hvis uheldet sker. Du kan f.eks. tilkalde vejhjælp med præcis GPS-lokation. Download app’en her.

Du kan læse mere om rødt og grønt kort, og i hvilke lande du skal medbringe det grønne kort.

Hvad koster en bilforsikring?

Prisen på en bilforsikring afhænger blandt andet af din alder og anciennitet, din bil (bilmærke, årgang, motorstørrelse m.m.), antal skader du tidligere har haft og hvor i landet du bor. Det har også betydning, hvor stor selvrisiko og hvor meget dækning du ønsker til din bil. Derfor kan det ofte betale sig at kigge på mere end selve prisen.

Sønderjysk Forsikring tilbyder gode forsikringsløsninger både til de unge og de erfarne. Uanset din alder, din biltype og din erfaring får du en bilforsikring uden bonustab ved skader.

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp, kan du kontakte os på tlf. 98 98 98 98.

Hvordan foregår betalingen af bilforsikringen - og hvilke afgifter og gebyrer er der?

Du kan få et overblik over betaling, afgifter og gebyrer her.

Hvordan anmelder jeg en skade på min bilforsikring?

Når skaden sker, så husk at få modpartens navn og registreringsnummer – tag evt. billeder af stedet og skaden – og noter navn og telefon på evt. vidner.

Herefter skal du anmelde din skade på Min side. Læs mere her.

Forebyg skader året rundt

Hos os er du aldrig alene. Derfor har vi samlet vores bedste tips og gode råd til, hvordan du passer bedst muligt på din bil året rundt. Se en oversigt over vores årstidsbestemte artikler omkring forebyggelse af skader på din bil.

Læs mere

Har du brug
for hjælp?

Vi sidder altid klar ved telefonen til at vejlede dig.

Ring til os

98 98 98 98

Eller log ind på Min side

Log på Min side