Rødt og grønt kort

Bil i udlandet - vinter

Rødt og grønt kort til udlandsturen

Du skal have helt styr på sikkerheden, når du rejser på bilferie. Du skal kunne dokumentere, at du kører i din egen bil, og at den er ansvarsforsikret, hvormed du også har ret til autohjælp, hvis bilen går i stykker eller er involveret i et færdselsuheld. Det grønne og røde kort er to beviser, der er vigtige at have styr på inden ferien starter.

Grønt kort 

Det grønne kort er bevis for, at bilen er ansvarsforsikret. Vær opmærksom på i hvilke lande, det er nødvendigt at medbringe det grønne kort.

– Ikke nødvendigt at medbringe det grønne kort: I EU-lande inklusiv Norge, Island, Schweiz, Andorra og Serbien.
– Nødvendigt at medbringe det grønne kort: Albanien, Aserbajdsjan, Bosnien-Hercegovina, Hviderusland, Iran, Israel, Marokko, Moldova, Montenegro, Nordmakedonien, Rusland, Tunesien, Tyrkiet og UkraineLæs mere.

– Vær opmærksom på, at myndighederne i Kosovo ikke accepterer det grønne kort. Det er vigtigt, at du køber en ansvarsforsikring ved grænsen, da du ellers kan risikere at blive tilbageholdt i forbindelse med et færdselsuheld.

Få en kopi (eller tag et billede) af modpartens grønne kort, hvis du er involveret i et færdselsuheld i udlandet.

Bestil det grønne kort i Kundeservice.

Rødt kort – eller Rødt Kort-appen

Det røde kort er dit bevis for, at bilen er kaskoforsikret med adgang til SOS International assistance i udlandet ved færdselsuheld eller driftsstop:

  • Bugsering/vejhjælp
  • Udlejningskøretøj
  • Hjemtransport af køretøj
  • Hjemrejse fra uheldsstedet med fly, tog eller skib
  • Fremskaffelse/forsendelse af reservedele
  • Mulighed for lån til reparationer

Dit røde kort gælder så længe, du har en kaskoforsikring af din bil hos os. Derfor bliver det ikke nødvendigt at bestille et nyt, medmindre du skifter forsikringsselskab.

Se mere om det røde kort, og hvilke lande det dækker her.

Husk også at downloade Rødt-Kort-appen inden afrejse her.

Du kan desuden få et særskilt rødt kort til din campingvogn eller anden anhænger/trailer. Din campingvogn er nemlig omfattet af din bils ansvarsforsikring, men ikke af bilens kaskoforsikring.