Rødt Kort og Grønt Kort

Rødt Kort og Grønt Kort til køreturen i udlandet

Du skal have helt styr på sikkerheden, når du rejser på bilferie. Det røde kort og det grønne kort er to beviser, som er vigtige at have på plads inden ferien starter. Du skal kunne dokumentere, at du kører i din egen bil, og at den er ansvarsforsikret.

Grønt Kort – kun nødvendigt i få lande

Det grønne kort er bevis for, at din bil er ansvarsforsikret. I langt de fleste europæiske lande vil en gyldig dansk nummerplade være nok. Nummerpladen er i sig selv bevis for, at din bil er ansvarsforsikret. Du skal derfor ikke længere medbringe Grønt Kort ved kørsel i EU/EØS-lande samt i Andorra, Bosnien-Hercegovina, Montenegro, Serbien og Storbritannien.

I følgende lande skal du medbringe Grønt Kort: Albanien, Aserbajdsjan, Iran, Israel, Marokko, Moldova, Nordmakedonien, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine. Læs mere.

Skal du til Kosovo?

Vær opmærksom på, at myndighederne i Kosovo ikke accepterer Grønt Kort. Det er vigtigt, at du køber en ansvarsforsikring ved grænsen, da du ellers kan risikere at blive tilbageholdt i forbindelse med et færdselsuheld.

Skal du til Rusland eller Hviderusland?

Fra og med den 1. juni 2023 vil al færdsel mellem EU/EØS samt Rusland og Hviderusland ikke længere være omfattet af Grønt Kort-ordningens regler.

Bestil det grønne kort

Siden 1. juli 2020 har det været muligt at printe det grønne kort på hvidt papir. I Danmark har DFIM bestemt, at man skal kunne printe på såvel hvidt som grønt papir.

Du kan bestille det grønne kort i Kundeservice

Hvis en lokal betjent i et EU-land vil se Grønt Kort som dokumentation for, at din bil er ansvarsforsikret, kan du kontakte SOS International på tlf. +45 70 10 50 52. De kan hjælpe med at forklare, at Grønt Kort ikke er nødvendigt som en påkrævet dokumentation.

Ved færdselsuheld

Hvis du bliver involveret i et færdselsuheld med dit køretøj i et af ovennævnte lande, er det vigtigt at du får en kopi af modpartens grønne kort. Det er desuden en god idé at tage et billede af modpartens nummerplade og notere i hvilket selskab modparten har sin bil forsikret. Gem det sammen med modpartens kontakt oplysninger.

Såfremt der har været politi på stedet, er det en god idé at vide, hvilken politikreds i det aktuelle land, som har været ude.

Rødt Kort behøves ikke længere

Det røde kort er dit bevis for, at bilen er kaskoforsikret.

Har du tegnet en kaskoforsikring hos Sønderjysk Forsikring, er du automatisk sikret vejhjælp fra SOS International under rejser til udlandet. Du behøver derfor ikke medbringe Rødt Kort, når du rejser. Det er nok, at du har telefonnummeret til SOS International: +45 70 10 50 52 eller downloader Rødt Kort-appen, så du hurtigt og nemt kan få hjælp.

Geografisk dækning

Rødt Kort gælder i de 28 EU-lande og knap 30 lande uden for EU. Se den geografiske dækning her.

OBS: Forsikringen dækker ikke ved driftstop i det land, hvor køretøjet er indregistreret. Det betyder f.eks., at hvis køretøjet er indregistreret i Danmark, er der ikke dækning via det røde kort inden for Danmarks grænser.

Kontakt SOS International

Ring til SOS International på tlf.: +45 70 10 50 52.

Print Rødt Kort fra SOS Internationals hjemmeside her.

Download Rødt Kort-appen

Rødt Kort-appen er et nyttigt redskab og den kan først og fremmest sikre hurtig og nem hjælp, hvis uheldet er ude. Du kan f.eks. tilkalde vejhjælp med præcis GPS-lokation. Download app’en her.

Hvor lang gyldighed har Rødt Kort?

Rødt Kort gælder så længe, du har tegnet en kaskoforsikring af din bil hos os. Derfor bliver det ikke nødvendigt at bestille et nyt, medmindre du skifter forsikringsselskab eller får en ny bil.

Du kan desuden få et særskilt Rødt Kort til din campingvogn eller anden anhænger/trailer, såfremt der er tegnet kaskoforsikring.

Dækning af campingvogn

Skal du have campingvognen med til udlandet, skal du være opmærksom på, at den ikke er dækket på bilens Rødt Kort dækning hos SOS International. Hvert køretøj, påhængs-/campingvogne kræver en selvstændig kaskoforsikring for retten til dækning/hjælp hos SOS International i udlandet.

Hvis campingvognen skal med på udlandsferie og ikke er kaskoforsikret, anbefaler vi, at du tilvælger autohjælp på din bil. Hvis du har tegnet autohjælpsdækning på din bil, vil den efterspændte campingvogn være medforsikret via bilens trækkrog. Dermed kan du få vejhjælp for campingvognen på kør-selv-ferien til udlandet.

Læs mere om autohjælp

Har du brug
for hjælp?

Vi sidder altid klar ved telefonen til at vejlede dig.

Ring til os

98 98 98 98

Eller log ind på Min side

Log på Min side