Rødt og grønt kort

Par i bil

Husk det røde og grønne kort til udlandsturen

Du skal have helt styr på sikkerheden, når du rejser på bilferie. Det grønne og røde kort er to beviser, som er vigtige at have styr på inden ferien starter. Du skal kunne dokumentere, at du kører i din egen bil, og at den er ansvarsforsikret. Så har du ret til autohjælp, hvis bilen går i stykker eller er involveret i et færdselsuheld.

Grønt Kort 

Det Grønne Kort er bevis for, at dit motorkøretøj er ansvarsforsikret. Den lovpligtige ansvarsforsikring på motorkøretøjet gælder i alle EU/EØS-lande. Det betyder, at du frit kan færdes i hele EU/EØS, når dit motorkøretøj har en gyldig dansk nummerplade.

Nummerpladen er i sig selv bevis for, at dit motorkøretøj er ansvarsforsikret. Du skal derfor ikke længere medbringe dit Grønt Kort, når du kører ind i EU/EØS-lande samt i Andorra, Bosnien-Hercegovina, Montenegro, Serbien og Storbritannien. 

I følgende lande skal du medbringe det grønne kort: Albanien, Aserbajdsjan, Hviderusland, Iran, Israel, Marokko, Moldova, Nordmakedonien, Rusland, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine. Læs mere.

Vær opmærksom på, at myndighederne i Kosovo ikke accepterer det grønne kort. Det er vigtigt, at du køber en ansvarsforsikring ved grænsen, da du ellers kan risikere at blive tilbageholdt i forbindelse med et færdselsuheld.

Få en kopi (eller tag et billede) af modpartens Grønne Kort, hvis du er involveret i et færdselsuheld i udlandet.

Bestil dit Grønt Kort i Kundeservice.

Rødt Kort

Det Røde Kort er dit bevis for, at bilen er kaskoforsikret med ret til SOS Internationals vejhjælpsassistance i udlandet ved færdselsuheld eller driftsstop.

Har du tegnet en kaskoforsikring hos Sønderjysk Forsikring, er du automatisk sikret vejhjælp fra SOS International under rejser til udlandet. Du behøver kun at medbringe Rødt Kort-appen eller telefonnummeret til SOS International.

Geografisk dækning

Rødt Kort gælder i de 28 EU-lande og knap 30 lande uden for EU. Se den geografiske dækning her.

OBS: Forsikringen dækker ikke ved driftstop i det land, hvor køretøjet er indregistreret. F.eks. er et køretøj, som er indregistreret i Danmark, IKKE dækket inden for Danmarks grænser.

Kontakt SOS International

Du behøver ikke medbringe det Røde Kort, når du rejser. Det er nok, at du har telefonnummeret med til SOS International. Ring til SOS International på tlf.: +45 70 10 50 52.

Du kan også printe det Røde Kort fra SOS Internationals hjemmeside. Print dit Rødt Kort her.

Download Rødt Kort-appen

SOS International Rødt Kort-appen er et nyttigt redskab og den kan først og fremmest sikre hurtig og nem hjælp, hvis uheldet er ude. Du kan f.eks. tilkalde vejhjælp med præcis GPS-lokation. Download app’en her.

Hvor lang gyldighed har dit røde kort?

Det Røde Kort gælder så længe, du har tegnet en kaskoforsikring af din bil hos os. Derfor bliver det ikke nødvendigt at bestille et nyt, medmindre du skifter forsikringsselskab eller får en ny bil.

Du kan desuden få et særskilt Rødt Kort til din campingvogn eller anden anhænger/trailer, såfremt der er tegnet kaskoforsikring.