Ulykkesforsikring

Par der krammer - Ulykkesforsikring

Vælg mellem heltids- eller fritidsulykke

Der er desværre mange måder at komme til skade på, og vi kan ikke altid forudse og forhindre dem, men vi kan sørge for den rigtige og tilstrækkelig hjælp, når ulykken sker.

Når du skal vælge en ulykkesforsikring, skal du først bestemme dig for, om du vil have en heltidsforsikring, der dækker hele døgnet, eller om du vil nøjes med at være dækket for skader, der sker i fritiden.

Begge forsikringer giver erstatning for varigt mén allerede ved 5% méngrad, samt dækker udgifter til helbredende behandling ved fysioterapi og kiropraktor for skader som følge af ulykken.

Du har mulighed for at tilvælge ekstra dækning for farlig sport – og så skal du også huske at forsikre eventuelle børn. Er du i tvivl, så hjælper vi gerne med at gennemgå dine muligheder.

Vi anbefaler en heltidsulykkesforsikring, der giver dig dækning hele døgnet. Så er du tryg, hvis du kommer ud for et ulykkestilfælde, uanset om det er på arbejde eller derhjemme.

Susanne Ellborg / Skadechef, personskade

 
Susanne

Ulykkesforsikringen indeholder

Heltids- eller fritidsulykke

Heltidsulykkesforsikring dækker 24 timer i døgnet, uanset om du kommer ud for en ulykke på arbejdspladsen, i hjemmet, ved frivilligt arbejde eller vennetjenester. Hvis du arbejder under 30 timer om ugen, skal du have en heltidsulykkesforsikring.

Har du en heltidsulykkesforsikring, og er du udsat for en dækningsberettiget skade på dit arbejde, vil du både kunne få erstatningen gennem din arbejdsgiver og din heltidsforsikring.

Fritidsulykkesforsikring dækker, hvis du kommer til skade i din fritid. Hvis du arbejder mindst 30 timer om ugen og er dækket af en arbejdsskadeforsikring i arbejdstiden, kan en fritidsulykkesforsikring være nok for dig. Du skal dog være opmærksom på, at ved denne forsikring kan du risikere ikke at være dækket ved f.eks. forenings- og klubarbejde, eller hvis du hjælper din nabo, familie eller venner, uanset om det er lønnet eller ej.

Invaliditetsdækning

Vi fastsætter en invaliditetssum sammen med dig. Invaliditetssummen afgør størrelsen på din erstatning, hvis du får et varigt mén som følge af en ulykke.

Varigt mén er en permanent helbredsmæssig skade, som forringer din livskvalitet på pga. gener, smerter eller psykiske eftervirkninger. Méngraden bliver fastlagt ud fra en vejledende tabel, som Arbejdsmarkedets Erhvervsforsikring har udarbejdet. Erstatningen for det varige mén fastsættes dermed ud fra den medicinske invaliditet. Denne fastsættelse sker på baggrund af lægeerklæringer, som er udfærdiget sammen med dig og en læge.

Ulykkesforsikringen tegnes med en méngrad på mindst 5% – og du får som udgangspunkt dobbelterstatning ved varigt mén på 30% eller derover.

Tandskadedækning

Dækker dine tandskader (ikke tyggeskader), hvis de er opstået som følge af en dækningsberettiget ulykke.

Behandlingsudgifter

Dækker rimelige og nødvendige udgifter til behandling hos fysioterapeut eller kiropraktor (efter lægelig vurdering).

Udgifterne betales indtil tilstanden lægeligt anses for stationær, dog maks. til méngraden er fastsat, og aldrig længere end til 1 år efter ulykkesdagen.

Tilvalg - hvis du vil være bedre dækket
Farlig Sport

Hvis du f.eks. dyrker motorcross/gocart, dykning, faldskærmsudspring, flyvning og andet farlig sport, skal du tilvælge en dækning for Farlig Sport. Læs mere

Dækning ved død

Dækning ved død er en dækning, der tilfalder nærmeste pårørende, medmindre andet er valgt. Dødsdækningen kommer kun til udbetaling, hvis det er sket som følge af en ulykke.

Krydsulykke

Hvis du ikke er gift, kan du tegnes en krydsulykkedækning, hvis du ønsker, at dødsdækningen skal tilfalde din samlever.

Børneulykkesforsikring eller udvidet børneulykkesforsikring

Dækker dine børn hele døgnet, og har forskellige tilvalgsmuligheder. Læs mere.

Fakta og betingelser - hvis du vil vide endnu mere

Her kan du få styr på detaljerne i forsikringen.

  • Faktaark samler relevant information og giver dig et hurtigt overblik. Se faktaark for ulykkesforsikring.
  • Betingelser indeholder alle detaljer vedrørende ulykkesforsikringen. Se betingelser for ulykkesforsikring.

Hvis du allerede er kunde, kan der være andre betingelser gældende. Du kan få et overblik over dine forsikringer på Min side.

OBS: En ulykkesforsikring må ikke forveksles med en livsforsikring eller en invalidepension, der normalt også dækker ved sygdom. Det kan du læse mere om her.

Vil du have et tilbud på en ulykkesforsikring?

Udfyld formularen, så ringer vi til dig.

Hidden
Hidden
Er du kunde i forvejen?

Hos Sønderjysk Forsikring passer vi godt på dine oplysninger. Se hvordan vi bruger dine oplysninger her

Værd at vide

Hvordan får jeg 15% i samlerabat?

Du får 15% i rabat på dine samlede privatforsikringer, når du kombinerer indboforsikringen med 2 af følgende forsikringer:

Hvordan skifter jeg mine forsikringer til Sønderjysk Forsikring?

Det er ret nemt at skifte til Sønderjysk Forsikring, fordi vi klarer næsten det hele for dig. Der er 3 trin:

1) Vi gennemgår dine forsikringsbehov sammen – via telefon, møde eller mail.
2) Du får et forsikringstilbud, som du accepterer.
3) Vi klarer resten: Vi opsiger dine gamle aftaler, og tilmelder dig betalingsservice, hvis du ønsker det.

Har jeg brug for en heltids- eller en fritidsforsikring?

Hvis du arbejder under 30 timer om ugen, skal du altid have en heltidsulykkesforsikring, ellers kan du nøjes med en fritidsulykkesforsikring. Men vi anbefaler altid en heltidsulykkesforsikring, så du er dækket hele døgnet, også hvis du hjælper vennerne eller foreningen.

Hvor og hvornår dækker min ulykkesforsikring?

Forsikringen dækker i hele verden (dog maks. 2 år ved rejser og ophold uden for Danmark).

Du vælger selv, om din ulykkesforsikring skal dække hele døgnet (heltidsulykkesforsikring) eller kun i fritiden (fritidsulykkesforsikring).

Husk også at tilvælge børneulykkesforsikring til dine børn.

Hvad er en invaliditetssum?

Invaliditetssummen er det, du får udbetalt, hvis du får varig mén efter en ulykke. Invaliditetssummen fastsættes, når du bestiller din ulykkesforsikring. Jo større sum, jo bedre dækning.

F.eks. kan du komme ud for en ulykke og få 10% varigt mén. Med en invaliditetssum på 1 mio. kroner, vil det give dig 100.000 kr. udbetalt.

Hvis et varigt mén er over 30%, så fordobler vi erstatningen.

Dækker ulykkesforsikringen også ved sygdom?

Ulykkesforsikringen dækker kun ved ulykker og behandling af skader som følge af ulykker. Ved en ulykke forstås en pludselig hændelse, der forårsager personskade.

Skal jeg betale ekstra, hvis jeg kører motorcykel eller knallert?

Kørsel på motorcykel og knallert er omfattet af ulykkesforsikringen. Men du skal være opmærksom på, at hvis du dyrker Farlig Sport som f.eks. motorløb, så har du brug for tilvalgsdækningen Farlig Sport.

Farlig sport kræver særlig dækning

Motorløb, boksning, river rafting, faldskærmsudspring – det er fedt at leve det aktive liv. Er du typen, der elsker at mærke livet og suset gennem farlige sportsgrene? Så skal du huske at udvide din ulykkesforsikring med en dækning for Farlig sport. Vi hjælper dig gerne med at finde den rigtige løsning, så du kan nyde livet og prøve grænser af – præcis som du vil.

Læs mere

Hos os er du aldrig alene

Det gælder uanset om du skal forsikre din virksomhed, din bolig, dit indbo, din bil, din fritidsinteresse, din rejse, din hund eller dig selv og din familie. 

Vi er her for at hjælpe dig godt videre, når du har mest brug for det ved en skade eller et uheld, for i de situationer er det vigtigste ofte, at du ikke er alene. Næsten ligesom bamsen, der altid var der for dig, da du var barn.

Se filmen og genkend selv følelsen gennem alle livets faser – hos os er du aldrig alene.

Se film