Sommerhusforsikring

Få et tilbud

Sommerhusforsikring

Få et tilbud
Hvidt sommerhus med have og flagstang

Fleksible løsninger

Vælg til og fra indtil du får den løsning, der passer til dig og dit liv.

Se alle dine fordele

Et sommerhus er et fristed

Derfor er det en rigtig god idé at tegne en sommerhusforsikring. Så skal du nemlig ikke bekymre dig om økonomiske tab i tilfælde af brand, storm, vand eller andre skader på dit sommerhus. Forsikringen er ikke lovpligtig, men hvis du har lån i huset, skal du som minimum have en brandforsikring.

Derudover kan du frit vælge, om du f.eks. også vil forsikre dine ting i huset, og om du vil have ekstra dækning, fordi du udlejer dit sommerhus. Det kalder vi en fleksibel forsikring, og du får naturligvis gode råd og vejledning fra os, hvis du er i tvivl, om hvad du skal vælge.

Sommerhusforsikringen indeholder

Brand og brandskade

Forsikringen dækker skader, der opstår som følge af brand, lynnedslag, eksplosion og kortslutning i sommerhusets faste installationer og hårde hvidevarer. Dækker følgeskader fra brandskader f.eks. vandskade efter slukningsarbejde m.m.

Tilvalg - hvis du vil være bedre dækket
Anden bygningsskadedækning

Forsikringen dækker skader som følge af tyveri, hærværk, storm, sky- og tøbrud, frostsprængninger af rør og røranlæg, glas- og kummeskader og andre pludselige skader samt ansvarsdækning og retshjælpsdækning ved private tvister.

Svamp- og insektskade

Hvis sommerhuset får skader efter angreb af træødelæggende svampe- eller insekter, hvor træet er nedbrudt eller har nedsat bæreevne, bliver det dækket med en svamp- og insektskade. 

Rådskade

Rådskadedækning på de skjulte bygningsdele, som du ikke har haft mulighed for at vedligeholde. 

Rørskade

Rørskade dækker reparation og udgifter til sporing af utætheder i skjulte vand-, varme-, gas-, olie- og afløbsrør samt el- og varmekabler i bygningen. 

Stikledningsdækning

Stikledningsdækning dækker skader på udvendige ledninger i jorden til vand-, varme-, gas-, olie- og afløbsrør samt el- og varmekabler, som du har pligt til at vedligeholde, og som forbinder bygningen til hovedledningen i vejen. 

Lejerskadedækning

Hvis du lejer dit sommerhus ud, skal du vælge lejerskadedækning, så du er dækket ved pludselige skader og hærværk forvoldt af lejere eller lånere samt dennes tyveri af og hærværk på de forsikrede bygnings- og indbogenstande. 

Indbodækning

Hvis du vælger indbodækning, får du dækket sommerhusets faste indbo i tilfælde af brand, el-skade, indbrud, simpelt tyveri, røveri, hærværk, udstrømning af væsker, stormskader samt køle- og dybfrostskader.  

Fakta og betingelser - hvis du vil vide endnu mere

Her kan du få styr på detaljerne i forsikringen.

  • Faktaark samler relevant information og giver dig et hurtigt overblik. Se faktaark for sommerhusforsikring.
  • Betingelser indeholder alle detaljerne i din forsikring. Se betingelser sommerhusforsikring.

Hvis du allerede er kunde, kan du få et overblik over dine forsikringer på Min side.

Husk at du skal fortælle os…

  • hvis du foretager ombygninger eller ændringer af dit hus (f.eks. montering af solceller eller solfangere), da det kan have betydning for din forsikringsdækning.
  • hvis dit hus er fredet eller bevaringsværdigt (f.eks. bindingsværk af egetræ), så kan du nemlig sikre dig, at huset bliver opført med tilsvarende materialer efter en skade.

Vil du have et tilbud på en sommerhusforsikring?

Udfyld formularen, så ringer vi til dig.

Hidden
Hidden
Er du kunde i forvejen?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Hos Sønderjysk Forsikring passer vi godt på dine oplysninger. Se hvordan vi bruger dine oplysninger her

Værd at vide

Hvordan får jeg 15% i samlerabat?

Du får 15% i rabat på dine samlede privatforsikringer, når du kombinerer indboforsikringen med 2 af følgende forsikringer:

Hvordan skifter jeg mine forsikringer til Sønderjysk Forsikring?

Det er ret nemt at skifte til Sønderjysk Forsikring, fordi vi klarer næsten det hele for dig. Der er 3 trin:

1) Vi gennemgår dine forsikringsbehov sammen – via telefon, møde eller mail.
2) Du får et forsikringstilbud, som du accepterer.
3) Vi klarer resten: Vi opsiger dine gamle aftaler, og tilmelder dig betalingsservice, hvis du ønsker det.

Er min garage og mit skur dækket?

Husforsikringen dækker din ejendom, dvs. dit hus samt evt. andre bygninger der findes på grunden (og som er nævnt i din police). Derudover også drivhuse (ekskl. glas), flagstænger, nedgravede svømmebassiner mv.

Er solceller dækket af husforsikringen?

Du kan få dit solcelleanlæg dækket, hvis du har oplyst om det. Dvs. det skal fremgå af din police.

Skal jeg have en ny husforsikring, hvis jeg har købt eller bygget et nyt hus?

Hvis du har købt eller bygget et nyt hus, skal du have en ny husforsikring. Du er velkommen til at tage fat i os, så laver vi et tilbud til dig.

Skal jeg opsige min forsikring, hvis jeg har solgt mit hus?

Du skal informere os, hvis du har solgt dit hus. Men den nye ejer skal overtage husets brandforsikring. Derfor kan vi først annullere din husforsikring, når den nye ejers forsikringsselskab har sendt os en opsigelse.

Kan jeg få en ejerskifteforsikring hos Sønderjysk Forsikring?

Vi tilbyder desværre ikke en ejerskifteforsikring. Derfor anbefaler vi, at du spørger din ejendomsmægler, når du køber eller sælger hus.

Udlejning af sommerhus

Hvis du udlejer dit sommerhus er det vigtigt, at du passer ekstra godt på det. Tilvælg vores ”lejerskadeforsikring”, så du er dækket ind ved både skade og tyveri.

Skal vi guide dig?

Hos os er du aldrig alene

Det gælder uanset om du skal forsikre din virksomhed, din bolig, dit indbo, din bil, din fritidsinteresse, din rejse, din hund eller dig selv og din familie.

Vi er her for at hjælpe dig godt videre, når du har mest brug for det ved en skade eller et uheld, for i de situationer er det vigtigste ofte, at du ikke er alene. Næsten ligesom bamsen, der altid var der for dig, da du var barn.

Se filmen og genkend selv følelsen gennem alle livets faser – hos os er du aldrig alene.

Se film