Sommerhusforsikring

Få et tilbud

Sommerhusforsikring

Få et tilbud
Sommerhusforsikring - få tryghed til dine behov. Tilvælg lejerskadedækning. 15% samlerabat.

Fleksibel forsikring

Sammensæt sommerhusforsikringen efter dine behov.

Se alle dine fordele

Forsikring af dit sommerhus

Dit sommerhus er et frirum – og derfor er det vigtigt at tegne en god sommerhusforsikring. Hos os kan du tegne en sommerhusforsikring, som bl.a. dækker ved brand, lynnedslag, eksplosion eller kortslutning i sommerhuset samtidig med, at du kan tilvælge forskellige dækninger.

Tilvælg dækninger efter behov

Du kan tilvælge ekstra dækninger, så sommerhusforsikringen bliver tilpasset dine behov. Hvis du f.eks. udlejer sommerhuset, kan du overveje at tegne en lejerskadedækning, som bl.a. dækker ved skader forårsaget af lejere og ved tyveri begået af lejere. Slip for bekymringer ved at tilvælge indbodækning, så indboet i sommerhuset er dækket. Du kan også tilvælge dækningen anden bygningsskadedækning for at få dækket skader ved skybrud mv. Tilvalgsmulighederne er fleksible, så du kan sammensætte din sommerhusforsikring, som det passer dig bedst.

Hurtig skadebehandling og hjælp døgnet rundt

Ved en akutopstået skade kan du kontakte vores vagtcentral døgnet rundt på tlf. 98 98 98 98. Du kan også anmelde din skade på Min side. Hos os får du hurtig skadebehandling og frit reparatørvalg i Danmark, så din skade hurtigt kan udbredes.

Rådgivning omkring skadesforebyggelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag rådgivning og tips direkte i indbakken omkring forebyggelse af skader på dit sommerhus. Tilmeld nyhedsbrev.

Sommerhusforsikringen indeholder

Brand og brandskade

Forsikringen dækker skader, der opstår som følge af brand, lynnedslag, eksplosion og kortslutning i sommerhusets faste installationer og hårde hvidevarer. Dækker følgeskader fra brandskader f.eks. vandskade efter slukningsarbejde m.m.

Tilvalg - hvis du vil være bedre dækket
Anden bygningsskadedækning

Anden bygningsskade dækker skader som følge af tyveri, hærværk, storm, sky- og tøbrud, frostsprængninger af rør og røranlæg, glas- og kummeskader og andre pludselige skader samt ansvarsdækning og retshjælpsdækning ved private tvister.

Svamp-, insekt- og væggelus skade

Svamp- og insektdækningen dækker hvis dit sommerhus får skader efter angreb af træødelæggende svampe-, insekt- eller væggelus skade, hvor træet er nedbrudt eller har nedsat bæreevne.

Dækningen omfatter desuden bekæmpelse af væggelus angreb - udført af et autoriserede skadedyrsfirma, som er godkendt af Miljøstyrelsen til bekæmpelse af væggelus. Dækningen omfatter:

  • Dokumenteret tab af lejeindtægt i forbindelse med bekæmpelsen af væggelus angrebet i op til 30 dage. Omkostningerne er dækket jf. pkt. 1.7.2.

Med dækningen kan du få hjælp til bekæmpelse af skaden på forsikringsstedet samt dækket en eventuel mistet lejeindtægt grundet væggelus i op til 30 dage.

Rådskadedækning

Rådskadedækning dækker råd i skjult trækonstruktion, som har medført, at træet har mistet sin bæreevne. Vi dækker f.eks. strøer under trægulve og råd i tagkonstruktion, som du ikke har haft mulighed for at vedligeholde.

Rørskadedækning

Rørskadedækning dækker reparation og udgifter til sporing af utætheder i skjulte vand-, varme-, gas-, olie- og afløbsrør samt el- og varmekabler i bygningen.

Stikledningsdækning

Stikledningsdækning dækker skader på udvendige ledninger i jorden til vand-, varme, olie-, gas- og afløbsledninger samt el- og antennekabler, som du har pligt til at vedligeholde, og som forbinder bygningen til hovedledningen i vejen.

Indbodækning

Indbodækning dækker sommerhusets faste indbo i tilfælde af brand, el-skade, indbrud, simpelt tyveri, røveri, hærværk, udstrømning af væsker, stormskader samt køle- og dybfrostskader.

Du vælger selv indbosummen.

Lejerskadedækning

Lejerskadedækning dækker pludselige skader, hærværk og tyveri på de forsikrede bygnings- og indbogenstande forvoldt af lejere eller lånere af sommerhuset.

Udvidet vandskadedækning

Udvidet vandskadedækning dækker, hvis vand trænger ind i sommerhuset som følge af andet end sky- eller tøbrud (f.eks. opstigning af grundvand- eller kloakvand i kælder). Herudover dækker den vandskade eller fygesne fra lofter og vandtab i forbindelse med en dækningsberettiget skade på rør- og stikledningsdækningen.

Dækning af ladestandere og ladebokse

Dækker typegodkendte ladestandere og ladebokse til el- og hybridbiler, som er opsat og installeret af en autoriseret elinstallatør. Kabler og andre løsdele er ikke omfattet.

Nedgravede svømmebassiner og faste installationer

Dækker svømmebassiner og deres faste installationer. Spa, boblebad og lignende skal være tilsluttet bygningens faste installationer.

Det er en forudsætning, at svømmebassinerne er støbt eller specielt konstrueret til nedgravning, så de bevarer stabiliteten, når de bliver tømt. Forsikringen dækker også over- eller tildækning til de omfattede svømmebassiner.

Robotplæneklippere

Betegnes som almindelig privat indbo og er omfattet, selvom sommerhuset står ubeboet, dog alene i perioden 1. april til 31. oktober.

Fakta og betingelser - hvis du vil vide endnu mere

Her kan du få styr på detaljerne i forsikringen.

  • Faktaark samler relevant information og giver dig et hurtigt overblik. Se faktaark for sommerhusforsikring.
  • Betingelser indeholder alle detaljerne i din forsikring. Se betingelser sommerhusforsikring.

Hvis du allerede er kunde, kan du få et overblik over dine forsikringer på Min side.

Husk at du skal fortælle os…

  • hvis du foretager ombygninger eller ændringer af dit hus (f.eks. montering af solceller eller solfangere), da det kan have betydning for din forsikringsdækning.
  • hvis dit hus er fredet eller bevaringsværdigt (f.eks. bindingsværk af egetræ), så kan du nemlig sikre dig, at huset bliver opført med tilsvarende materialer efter en skade.

Vil du have et tilbud på en sommerhusforsikring?

Udfyld formularen, så ringer vi til dig.

Hidden
Hidden
Er du kunde i forvejen?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Hos Sønderjysk Forsikring passer vi godt på dine oplysninger. Se hvordan vi bruger dine oplysninger her

Forsikring af solceller på dit sommerhus

Hvis du har solceller eller solfangere installeret på dit sommerhus kan disse meddækkes på policen uden merpræmie, det skal blot oplyses ved indtegning. I enkelte tilfælde kræves der besigtigelse forud for udvidelsen.

Har du spørgsmål kan du altid kontakte os på tlf. 98 98 98 98.

Udlejning af sommerhus

Hvis du udlejer dit sommerhus er det vigtigt, at du passer ekstra godt på det. Tilvælg lejerskadedækning, så du er dækket ind ved både skade og tyveri.

Få tips til sommerhusudlejning

Spørgsmål og svar om sommerhusforsikringen

Hvad er en sommerhusforsikring?

En sommerhusforsikring dækker skader på dit sommerhus. Forsikringen af dit sommerhus dækker f.eks. ved brand, lynnedslag, eksplosion eller kortslutning i sommerhuset. Som udgangspunkt dækker den ikke de ting eller indboet, som du har i sommerhuset, og den dækker heller ikke ved skader forårsaget af lejere. Dækning heraf kræver ekstra tilvalgsdækninger.

En sommerhusforsikring er en ekstra tryghed, særligt på de tider af året, hvor du ikke bruger dit sommerhus.

Er sommerhusforsikringen lovpligtig?

Det er ikke lovpligtigt at have en sommerhusforsikring til sit sommerhus, men hvis du har lån i sommerhuset, skal du som minimum have en brandforsikring.

Kan jeg få 15% i samlerabat med en sommerhusforsikring?

Du får 15% i rabat på dine samlede privatforsikringer, når du kombinerer indboforsikringen med 2 af følgende forsikringer:

Hvad er indbo i et sommerhus?

Indbo er det, som er dækket af din indbodækning og som befinder sig fast i sommerhuset. Det kan f.eks. være møbler, haveredskaber, cykler og køkkenudstyr.

Er solceller dækket af sommerhusforsikringen?

Du kan få dit solcelleanlæg dækket, hvis du har oplyst om det. Dvs. det skal fremgå af din police.

Skal jeg opsige min sommerhusforsikring, hvis jeg har solgt mit sommerhus?

Du skal informere os, hvis du har solgt dit sommerhus. Den nye ejer skal dog overtage sommerhusets brandforsikring. Derfor kan vi først annullere din sommerhusforsikring, når den nye ejers forsikringsselskab har sendt os en opsigelse.

Kan jeg få en ejerskifteforsikring hos Sønderjysk Forsikring?

Vi tilbyder desværre ikke en ejerskifteforsikring. Derfor anbefaler vi, at du spørger din ejendomsmægler, når du køber eller sælger dit sommerhus.

Hvad koster en sommerhusforsikring?

Prisen på en sommerhusforsikring afhænger af flere forskellige faktorer, f.eks. af, om du vil have tilvalgsdækninger som lejerskadedækning og indbodækning.

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp, kan du kontakte os på tlf. 98 98 98 98.

Hvordan anmelder jeg en skade på min sommerhusforsikring?

Har uheldet været ude og har du fået en skade på dit sommerhus mv. kan du anmelde skaden på Min side. Læs mere her.

Hvis du har haft indbrud og fået en skade på dit sommerhus som følge heraf, skal du anmelde skaden på Min side. Husk også at anmelde skaden til politiet.

Har du brug
for hjælp?

Vi sidder altid klar ved telefonen til at vejlede dig.

Ring til os

98 98 98 98

Eller log ind på Min side

Log på Min side