Udlejning af sommerhus

Har du et sommerhus, som du overvejer at udleje? Der er gode indtjeningsmuligheder ved at udleje sommerhuset, men før du går i gang med det, skal du være opmærksom på, at din sommerhusforsikring muligvis ikke dækker i alle tilfælde.

Når du lejer dit sommerhus ud, kan der ske tyveri eller skader på hus og inventar. Det kan f.eks. være, hvis lejer ødelægger spabadet eller laver hærværk. I sådanne tilfælde er det rigtigt godt at have en god forsikring.

Dækning ved udlejning er oftest ikke med i grundforsikringen. Det betyder, at du kan være nødt til at tilvælge en dækning. Hvis du overvejer at udleje dit sommerhus, skal du huske at kontakte os, så du ved, hvordan du er dækket i forbindelse med udlejning.

”Hvis du udlejer dit sommerhus, anbefaler vi, at du vælger lejerskadedækning. Så er du dækket, hvis dine lejere gør skade på dit sommerhus.”

Claus Dam / Salgsdirektør

Udlån af dit sommerhus

Du har sikkert lånt dit sommerhus ud til familie og venner. Hvis skaden skulle ske, anbefaler vi at forventningsafstemme inden, hvordan skaden skal erstattes. Så kan I hver især føle jer tryg ved at udlåne og låne sommerhuset.

Udlejning af dit sommerhus

Du kan vælge selv at stå for udlejningen af dit sommerhus eller gennem et udlejningsbureau. Uanset hvad du vælger, er det en god idé at snakke med os for at høre, hvordan du er dækket.

Gode råd, hvis du vil udleje/udlåne dit sommerhus

  • Tjek om din forsikring dækker ved udlejning af dit sommerhus.
  • Hvis du udlejer privat, skal du huske, at lejer underskriver en lejekontrakt og lægger et depositum.
  • Hvis du låner sommerhuset ud, anbefaler vi, at begge parter er enige om, hvilken forsikring der dækker i visse situationer. Lav aftalen på skrift.
  • Minimér risikoen for skader og tyveri i forbindelse med udlejning eller udlån ved at fjerne værdifuldt indbo.
  • Dokumentér dit indbo med en liste, fotos eller video, inden du overdrager dit sommerhus til andre – både hvis det gælder lejere eller lånere.

En god dækning til dit sommerhus

Det er selvfølgelig vigtigt, at du har en sommerhusforsikring til dit sommerhus – også hvis du ikke udlejer det. Planlægger du at udleje eller udlåne dit sommerhus, kan du hos Sønderjysk Forsikring tegne en lejerskadedækning. Den dækker ved pludselige skader forvoldt af lejere eller lånere, og den dækker også ved tyveri og hærværk på de forsikrede bygnings- og indbogenstande.

Læs mere om sommerhusforsikringen