Husforsikring

Få et tilbud

Husforsikring

Få et tilbud
Husforsikring - hverdagstryghed. Hurtig skadebehandling og frit reparatørvalg i Danmark

Fleksibel forsikring

Forsikring af dit hus til en god pris. Sammensættes efter dine behov.

Se alle dine fordele

Forsikring af dit hus og hjem

Dit hus danner rammerne om dit liv. Derfor skal du have en ordentlig husforsikring, så du kan få hjælp i tilfælde af en skade. Det giver tryghed i hverdagen, for husforsikringen dækker, hvis dit hus får skader efter brand, lynnedslag, kortslutning m.m. I modsætning til indboforsikring, der dækker indboet i dit hus, dækker en husforsikring selve huset.

Tilvælg dækninger efter behov

Du kan tilvælge forskellige dækninger, så husforsikringen bliver tilpasset dine behov. Du kan f.eks. tilvælge udvidet rådskade eller anden bygningsskadedækning, som dækker i tilfælde af stormskader og skader ved skybrud samt andre pludselige skader. Tilvalgsmulighederne er fleksible, så du kan sammensætte din husforsikring, som det passer dig bedst.

Hurtig skadebehandling og hjælp døgnet rundt

Ved en akutopstået skade kan du kontakte vores taksator døgnet rundt på tlf. 98 98 98 98. Du kan også anmelde din skade på Min side. Hos os får du hurtig skadebehandling og frit reparatørvalg i Danmark, så din skade hurtigt kan udbredes.

Rådgivning omkring skadesforebyggelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag rådgivning og tips direkte i indbakken omkring forebyggelse af skader på dit hus. Tilmeld nyhedsbrev.

Husforsikringen indeholder

Brand og brandskader

Dækker skader, der opstår som følge af brand, lynnedslag, eksplosion og kortslutning i husets faste installationer og hårde hvidevarer.

Dækker følgeskader fra brandskader f.eks. vandskade efter slukningsarbejde m.m.

Forsikringen dækker din ejendom, dvs. dit hus samt evt. andre bygninger, der findes på grunden (og som er nævnt i din police). Derudover også drivhuse (ekskl. glas), flagstænger, nedgravede svømmebassiner mv.

Tilvalg - hvis du vil være bedre dækket
Anden bygningsskadedækning

Så er du dækket for skader som følge af tyveri, hærværk, storm, sky- og tøbrud, frostsprængninger af rør og røranlæg og andre pludselige skader.

Indeholder også en ansvarsdækning, hvis du som husejer (eller bruger af ejendommen) bliver erstatningsansvarlig for skader på andre og deres ting.

Derudover får du en retshjælpsdækning, der dækker udgifter til advokat i forbindelse med private retstvister. 

Svamp- og insektskade

Svamp- og insektskade dækker husets skader efter angreb af træødelæggende svampe- eller insekter, hvor træet er nedbrudt eller har nedsat bæreevne.

Rådskade

Rådskadedækning på de skjulte bygningsdele, du ikke har haft mulighed for at vedligeholde.

Udvidet rådskade

Udvidet rådskade dækker på vinduer og døre, udestuer og vinterhaver, beklædninger på beboelsesbygninger samt bærende konstruktioner i garager, carporte og udhuse.

Rørskade

Rørskade dækker reparation og udgifter til sporing af utætheder i skjulte vand-, varme-, gas-, olie- og afløbsrør samt el- og varmekabler i bygningen.

Stikledningsdækning

Stikledningsdækning dækker skader på udvendige ledninger i jorden til vand-, varme-, gas-, olie- og afløbsrør samt el- og varmekabler, som du har pligt til at vedligeholde, og som forbinder bygningen til hovedledningen i vejen.

Udvidet husdækning

Udvidet husdækning dækker tyveri, hærværk og påkørsel af haveanlæg, skader forvoldt af skadedyr (rotter, mus og mår), mekaniske funktionsfejl i de faste elektriske installationer og byggematerialer til ombygning.

Dækningen omfatter også kosmetiske forskelle, hvor du får dækket 60% af udgifterne til udbedring af kosmetiske forskelle på f.eks. badeværelsesgulv ved en dækningsberettiget rørskade.

Udvidet vandskade

Udvidet vandskade dækker, hvis vand trænger ind i huset som følge af andet end sky- eller tøbrud, f.eks. opstigning af grundvand- eller kloakvand i kælder. Udvidet vandskade dækker derudover vandskade eller fygesne fra lofter og vandtab i forbindelse med en dækningsberettiget skade på rør- og stikledningsdækningen.

Fakta og betingelser - hvis du vil vide endnu mere

Her kan du få styr på detaljerne i forsikringen.

  • Faktaark samler relevant information og giver dig et hurtigt overblik. Se faktaark for husforsikring.
  • Betingelser indeholder alle detaljerne i din forsikring. Se betingelser for husforsikring.

Hvis du allerede er kunde, kan du få et overblik over dine forsikringer på Min side.

Husk at du skal fortælle os…

  • hvis du foretager ombygninger eller ændringer af dit hus (f.eks. montering af solceller eller solfangere), da det kan have betydning for din forsikringsdækning.
  • hvis dit hus er fredet eller bevaringsværdigt (f.eks. bindingsværk af egetræ), så kan du nemlig sikre dig, at huset bliver opført med tilsvarende materialer efter en skade.

Vil du have et tilbud på en husforsikring?

Udfyld formularen, så ringer vi til dig.

Hidden
Hidden
Er du kunde i forvejen?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Hos Sønderjysk Forsikring passer vi godt på dine oplysninger. Se hvordan vi bruger dine oplysninger her

Forsikring af solceller

Hvis du har et solcelleanlæg på din bolig, er det inkluderet i dækningen, hvis det er fastmonteret eller fritstående. Vi opfordrer dog til, at du giver os besked, hvis du vil montere solceller på boligen.

Stativet til solcelleanlæg skal være dimensioneret i henhold til ingeniørberegninger underlagt danske eller tyske gældende normer. For enhver skade på anlægget gælder den selvrisiko, som du valgt på hus- eller bygningsforsikringen.

Yderligere information kan ses på dit tilbud eller din police.

Har du spørgsmål kan du altid kontakte os på tlf. 98 98 98 98.

Spørgsmål og svar om husforsikringen

Hvad er en husforsikring?

En husforsikring skaber tryghed og sikkerhed i dit hjem – for den er god at have, hvis skaden sker. Med en husforsikring er dit hus dækket i tilfælde af f.eks. brand.

Du kan sammensætte forsikringsdækningen med forskellige tilvalgsmuligheder, så den passer til dig og din husstands behov. Det giver tryghed i hverdagen.

Er det lovpligtigt at have en husforsikring?

Det er ikke lovpligtigt at have en husforsikring til sit hus, men hvis du har lån i huset, skal du som minimum have en brandforsikring. Med en branddækning i husforsikringen er pengeinstituttet sikret sine penge. Det er også en fordel for dig at tegne en husforsikring, fordi du ellers kan risikere at stå uden hjem med en gæld til banken, hvis det brænder ned.

De forskellige tilvalgsdækninger til husforsikringen er frivillige for dig at tegne, men det giver en ekstra sikkerhed at tilvælge yderligere forsikringsdækninger i tilfælde af skader.

Hvad betyder en ”udvidet” dækning?

Det betyder, at du er sikret i endnu flere tilfælde. Det er individuelt, hvad man ønsker, at forsikrer sig imod. Derfor får du nogle tilvalgsmuligheder, som du selv bestemmer, om du vil have med.

Hvis du f.eks. tilvælger udvidet husdækning, vil du bl.a. være dækket ved skader forvoldt af skadedyr (rotter, mus og mår), mv.

Hvis du f.eks. tilvælger udvidet vandskade, vil du være dækket, hvis der vand trænger ind i dit hus pga. andet end sky- og tøbrud (f.eks. opstigning af grundvand- eller kloakvand i kælder).

Du kan se alle tilvalgsmulighederne ovenfor.

Er solceller dækket af husforsikringen?

Du kan få dit solcelleanlæg dækket, hvis du har oplyst om det. Dvs. det skal fremgå af din police.

Kan jeg få 15% i samlerabat med en husforsikring?

Du får 15% i rabat på dine samlede privatforsikringer, når du kombinerer indboforsikringen med 2 af følgende forsikringer:

Skal jeg opsige min forsikring, hvis jeg har solgt mit hus?

Du skal informere os, hvis du har solgt dit hus. Men den nye ejer skal overtage husets brandforsikring. Derfor kan vi først annullere din husforsikring, når den nye ejers forsikringsselskab har sendt os en opsigelse.

Kan jeg få en ejerskifteforsikring hos Sønderjysk Forsikring?

Vi tilbyder desværre ikke en ejerskifteforsikring. Derfor anbefaler vi, at du spørger din ejendomsmægler, når du køber eller sælger hus.

Hvad koster en husforsikring?

Prisen på en husforsikring afhænger af flere forskellige faktorer, f.eks. af, om du vil have tilvalgsdækninger såsom rørskade- eller rådskadedækning.

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp, kan du kontakte os på tlf. 98 98 98 98.

Hvordan foregår betalingen af husforsikringen - og hvilke afgifter og gebyrer er der?

Du kan få et overblik over betaling, afgifter og gebyrer her.

Hvordan anmelder jeg en skade på min husforsikring?

Har uheldet været ude og har du fået en skade på dit hus mv. kan du anmelde skaden på Min side. Læs mere her.

Hvis du har haft indbrud og fået en skade på din bolig som følge heraf, skal du anmelde skaden på Min side. Husk også at anmelde skaden til politiet.

Få hurtig hjælp ved en skade

Ved en akutopstået skade kan du kontakte vores taksator døgnet rundt på tlf. 98 98 98 98. De er klar til at hjælpe dig godt videre. Du kan også anmelde din skade på Min side.

Har du brug
for hjælp?

Vi sidder altid klar ved telefonen til at vejlede dig.

Ring til os

98 98 98 98

Eller log ind på Min side

Log på Min side