Veteranforsikring

Veteranbilforsikring

Vi forsikrer din passion – lige dér, hvor du er

At have et veterankøretøj er en livsstil og en passion, som du skal kunne dyrke helt ubekymret. Måske har du opbygget din passion og viden ved selv at vække en motorcykel, bil eller knallert til live igennem en lang og nænsom proces? Uanset så er det en investering, som du skal værne om. Dét har både du og dit originale køretøj fortjent.

Med en veteranforsikring får du den lovpligtige ansvarsforsikring, som dækker dit erstatningsansvar, hvis du kommer til at skade andre eller deres køretøj. Derudover kan du tilvælge en kaskoforsikring, så du er dækket, hvis dit veterankøretøj får skader eller bliver stjålet. Du kan naturligvis også tilvælge Autohjælp, så du altid kan komme trygt videre.

Vores veteranbilforsikring forudsætter, at du er VærdiPlus kunde. Derfor får du også rabat, hvis du forsikrer mere end ét veteran/klassisk køretøj (undtagen knallert), og der er ingen krav om, at du skal være medlem af en veteranklub.

Du skal have tid til at værne om din passion. Derfor hjælper vi med at finde den helt rigtige løsning til dig og dit veterankøretøj. Så kan du trygt køre på vejene.

Claus Dam / Salgsdirektør

Claus Dam - Salgsdirektør

Veteranforsikringen indeholder

Ansvar

Dækker de skader, du forvolder med dit veterankøretøj på andre mennesker, deres ting og køretøjer – i perioden 15. marts til 15. november.

Denne forsikring er lovpligtig.

Tilvalg - hvis du vil være bedre dækket
Kasko- samt stilstandsforsikring

Kaskoforsikring dækker skader på din bil ved påkørsel, brand, tyveri og stenslag - i perioden 15. marts til 15. november.

Dækningen forudsætter, at køretøjet alene anvendes til hobbykørsel. (Køretøjet må således ikke anvendes til daglig befordring, så som kørsel til og fra arbejde, indkøb og lignende daglige transportbehov). 

Stilstandsforsikring dækker, hvis dit klassiske/veteran køretøj ikke er indregistreret.

Autohjælp

Autohjælp sikrer dig hjælp, hvis din bil f.eks. ikke kan starte, er punkteret, skal bugseres til værksted, eller er løbet tør for brændstof. Vi arbejder sammen med SOS Dansk Autohjælp som er en af Danmarks største redningsorganisationer. 

Fakta og betingelser - hvis du vil vide endnu mere

Her kan du få styr på detaljerne i forsikringen.

Hvis du allerede er kunde, kan du få et overblik over dine forsikringer på Min side.

Vil du have et tilbud på en veteranforsikring?

Udfyld formularen, så ringer vi til dig.

Hidden
Hidden
Er du kunde i forvejen?

Hos Sønderjysk Forsikring passer vi godt på dine oplysninger. Se hvordan vi bruger dine oplysninger her

Værd at vide

Hvordan skifter jeg mine forsikringer til Sønderjysk Forsikring?

Det er ret nemt at skifte til Sønderjysk Forsikring, fordi vi klarer næsten det hele for dig. Der er 3 trin:

1) Vi gennemgår dine forsikringsbehov sammen – via telefon, møde eller mail.
2) Du får et forsikringstilbud, som du accepterer.
3) Vi klarer resten. Vi opsiger dine gamle aftaler, og tilmelder dig betalingsservice, hvis du ønsker det.

Hvad er selvrisikoen på en veteranforsikring?

På klassisk bil og klassisk motorcykel er selvrisikoen på kaskoskader 3.802 kr. (2019-indeks)

På veteranbil og veteranmotorcykel er selvrisikoen på kaskoskader 1.611 kr. (2019-indeks).

På ansvarsskader er selvrisikoen altid 0 kr. Dette er uanset, om der er tale om klassiske køretøjer, veterankøretøjer eller veteranknallert.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg sælger mit veterankøretøj?

Den nye ejer skal omregistrere køretøjet. Når dette er sket, får vi besked fra SKAT og motorregistret, hvorefter vi annullerer din forsikring.

Har jeg Autohjælp med i min bilforsikring?

Du kan tilvælge Autohjælp sammen med din køretøjsforsikring. Så får du hjælp, hvis dit køretøj f.eks. ikke kan starte, er punkteret, skal bugseres til værksted, eller er løbet tør for brændstof. Vi arbejder sammen med SOS Dansk Autohjælp, så du er i gode hænder, hvis uheldet sker.

Hvad gør jeg, hvis jeg har fået en skade?

Når skaden sker, så husk at få modpartens navn og registreringsnummer – tag evt. billeder af stedet og skaden – og noter navn og telefon. på evt. vidner.

Herefter skal du anmelde din skade på MinSide eller på telefon 74 42 75 00 – så hjælper vi dig hurtig videre. De fleste køretøjsskader behandler vi inden for 24 timer.

Er det nødvendigt med en forsikring til en veteranbil?

Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på alle køretøjer. Hvis du ikke har det, vil du blive opkrævet et dagsgebyr på 250 kr./dag, hvor din bil ikke er forsikret. Uden en ansvarsforsikring vil du kunne ende med selv at skulle betale for de skader, du forvolder.

Det er frivilligt, om du vil tilvælge kaskoforsikring, men et veterankøretøj er ofte en stor investering, og derfor er det godt at være dækket, hvis uheldet er ude.

Er du på vej på ferie?

Hvis du skal have din veteranbil med på ferie til udlandet, så skal du huske en rejseforsikring. Du vælger selv, om det skal være til Europa eller hele verden, og du kan også tilvælge en afbestillingsforsikring.

Se rejseforsikring