Veteranforsikring

Få et tilbud

Veteranforsikring

Få et tilbud
Veteranforsikring - flot veteranbil. Kør 6.000 km, tilvælg autohjælp og kaskodækning.

Kør op til 6.000 km

Du kan køre op til 6.000 km årligt, uden at det ændrer din præmie.

Se alle dine fordele

Forsikring til din veteranbil

En veteranforsikring er for dig, som vil passe godt på din gamle veteranbil. Med veteranforsikringen hos os får du den lovpligtige ansvarsforsikring, som dækker dit erstatningsansvar, hvis du kommer til at skade andre eller deres bil. Du kan derudover tilvælge en kaskoforsikring til din veteranbil, som dækker, hvis din veteranbil får skader eller bliver stjålet. Du kan naturligvis også tilvælge autohjælp, så du kan komme hurtigt videre, hvis uheldet sker.

Vores veteranforsikring forudsætter, at du er VærdiPlus kunde. Derfor får du også rabat, hvis du forsikrer mere end ét veterankøretøj (undtagen knallert). Der ingen krav om, at du skal være medlem af en veteranklub for at kunne tegne en veteranforsikring hos os.

Hurtig skadebehandling og hjælp døgnet rundt

Ved en akutopstået skade kan du kontakte vores taksator døgnet rundt på tlf. 98 98 98 98. Du kan også anmelde din skade på Min side. Hos os får du hurtig skadebehandling og frit værkstedsvalg i Danmark, så din skade hurtigt kan udbredes.

Rådgivning omkring skadesforebyggelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag rådgivning og tips direkte i indbakken omkring forebyggelse af skader på din veteranbil. Tilmeld nyhedsbrev.

Veteranforsikringen indeholder

Ansvar

Dækker de skader, du forvolder med dit veterankøretøj på andre mennesker, deres ting og køretøjer – i perioden 15. marts til 15. november. Denne forsikring er lovpligtig.

Tilvalg - hvis du vil være bedre dækket
Kasko- samt stilstandsforsikring

Kaskoforsikring dækker skader på din veteranbil ved påkørsel, brand, tyveri og stenslag - i perioden 15. marts til 15. november.

Dækningen forudsætter, at veteranbilen alene anvendes til hobbykørsel. Veteranbilen må således ikke anvendes til daglig befordring som f.eks. kørsel til og fra arbejde, indkøb og lignende daglige transportbehov. 

Stilstandsforsikring dækker, hvis din veteranbil ikke er indregistreret.

Autohjælp

Autohjælp sikrer dig hjælp, hvis din veteranbil f.eks. ikke kan starte, er punkteret, skal bugseres til værksted, eller er løbet tør for brændstof. 

Se mere om autohjælp her.

Fakta og betingelser - hvis du vil vide endnu mere

Her kan du få styr på detaljerne i forsikringen.

Hvis du allerede er kunde, kan du få et overblik over dine forsikringer på Min side.

Vil du have et tilbud på en veteranforsikring?

Udfyld formularen, så ringer vi til dig.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Hos Sønderjysk Forsikring passer vi godt på dine oplysninger. Se hvordan vi bruger dine oplysninger her

Spørgsmål og svar om veteranforsikringen

Hvad dækker en veteranforsikring?

Ved køb af en veteranbilforsikring hos Sønderjysk Forsikring, er den altid inkluderet en lovpligtig ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen dækker i tilfælde af, at du kommer til at gøre skade på andre personer eller andres ting med dit veterankøretøj.

Derudover kan du passe ekstra godt på dit veterankøretøj ved at tilvælge kasko- og stilstandsdækning samt autohjælp. På den måde bliver din veteranforsikring sammensat efter dine behov.

Er der nogen krav til indtegning af veteranforsikring?

Der er intet krav om, at du skal være medlem af en veteran- eller mærkeklub for at kunne tegne en veteranforsikring hos hos, dog skal du være VærdiPlus kunde.

Du får rabat, hvis du forsikrer mere end ét veterankøretøj (undtagen knallert).

Er det nødvendigt med en forsikring til en veteranbil?

Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på alle køretøjer inkl. veteranbiler. Hvis du ikke har det, vil du blive opkrævet et dagsgebyr på 250 kr./dag af DFIM, hvor din bil ikke er forsikret. Uden en ansvarsforsikring vil du kunne ende med selv at skulle betale for de skader, du forvolder.

Det er frivilligt, om du vil tilvælge kaskoforsikring. En veteranbil er ofte en stor investering, og derfor er det godt at være dækket, hvis uheldet er ude.

Er der krav om medlemskab af veteranklub ved indtegning af veteranforsikring?

Ved at tegne en veteranbilforsikring hos Sønderjysk Forsikring er det ikke et krav, at du er medlem af nogen veteran- eller mærkeklub. Dog er det et krav, at du er VærdiPlus kunde for at kunne tegne en veteranforsikring.

Hvor gammel skal bilen være for at være en veteranbil?

Klassiske køretøjer indtegnes, når køretøjet har en alder fra 25-34 år.

Veterankøretøjer indtegnes, når køretøjet har en alder fra 35 år og derover.

(Er køretøjet 25 år eller derover, men bruges til daglig kørsel, skal køretøjet indtegnes som en bilforsikring eller Motorcykelforsikring).

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg sælger min veteranbil?

Den nye ejer skal omregistrere veteranbilen. Når det er sket, får vi besked fra Skat og motorregistret, hvorefter vi annullerer din forsikring.

Kan jeg få 15% i samlerabat med en veteranforsikring?

Du kan desværre ikke få en samlerabat med veteranforsikringen.

Du får 15% i rabat på dine samlede privatforsikringer, når du kombinerer indboforsikringen med 2 af følgende forsikringer:

Hvad koster en veteranforsikring?

Prisen på en veteranforsikring afhænger bl.a. af køretøjets alder og værdi. Derudover beregnes prisen ud fra det valgte dækningsomfang, f.eks. om du vil have tilvalgsdækningerne kasko- og stilstandsdækning samt autohjælp.

Vær opmærksom på, at veteranbiler og klassiske køretøjer af mærkerne Porsche, Ferrari, Maserati, Lamborghini, Bentley, Rolls Royce, Bugatti, Jaguar, AC og andre eksklusive mærker eller modeller kræver en særskilt vurdering i forbindelse med indtegning.

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp, kan du kontakte os på tlf. 98 98 98 98.

Hvordan anmelder jeg en skade på min veteranforsikring?

Når skaden sker, så husk at få modpartens navn og registreringsnummer – tag evt. billeder af stedet og skaden – og noter navn og telefon på evt. vidner.

Herefter skal du anmelde din skade på Min side. Læs mere her.

Er du på vej på ferie?

Hvis du skal have din veteranbil med på ferie til udlandet, så skal du huske en rejseforsikring. Du vælger selv, om det skal være til Europa eller hele verden, og du kan også tilvælge en afbestillingsforsikring.

Se rejseforsikring

Forebyg skader året rundt

Hos os er du aldrig alene. Derfor har vi samlet vores bedste tips og gode råd til, hvordan du passer bedst muligt på din veteranbil året rundt. Se en oversigt over vores årstidsbestemte artikler omkring forebyggelse af skader på din bil.

Læs mere

Har du brug
for hjælp?

Vi sidder altid klar ved telefonen til at vejlede dig.

Ring til os

98 98 98 98

Eller log ind på Min side

Log på Min side