Sikkerhed på el-løbehjul

Nu har du fået fingrene i et af de populære el-løbehjul. Men hvordan passer du lige bedst på dig selv og andre i trafikken – og ved du, hvordan du er dækket, hvis du kommer til skade med el-løbehjulet?

Der sker desværre mange uheld ved brug af el-løbehjul. Det kan være fordi, balancen er dårlig eller, at hjulene er små. Bare et lille bump i vejen kan føre til, at du vælter og slår dig alvorligt eller kommer til at forvolde skader på andre. Vi har samlet information om forsikringsdækningen og gode råd, så du kan færdes sikkert i trafikken på dit el-løbehjul.

Forsikring af el-løbehjul

Forsikring af el-løbehjul varierer alt efter, om det er et privatejet eller et lejet el-løbehjul.

Privatejet el-løbehjul

Hvis du ejer et el-løbehjul med en maksimal hastighed på 20 km/t, er det omfattet af din indbo- og ansvarsforsikring. Det betyder, at hvis du gør skade på andre personer eller deres ting med el-løbehjulet, kan du anmelde skaden til din ansvarsforsikring.

Skader forårsaget af brand, vand samt tyveri af el-løbehjulet kan du anmelde til din indboforsikring. Ved tyveri er det en forudsætning, at el-løbehjulet har været fastlåst til et fast punkt eller placeret i en aflåst bygning.

Det er vigtigt, at du har en ulykkesforsikring, som omfatter skader i tilfælde af, at du selv kommer til skade ved brug af dit private el-løbehjul.

Lejet el-løbehjul

Har du lejet et el-løbehjul og kommer til at gøre skade på andre personer eller deres ting, skal det anmeldes til udlejerens ansvarsforsikring.

Gode råd til din sikkerhed på el-løbehjul

 • Brug altid cykelhjelm, når du skal køre på el-løbehjul.
 • Tjek at alt lys og reflekser på el-løbehjulet virker.
 • Prøv el-løbehjulet af, før du suser ud i trafikken. Du skal kunne køre stabilt, bremse hurtigt og sikkert, orientere dig og give tegn uden at miste balancen.
 • Vis hensyn til dine medtrafikanter, cyklister og fodgængere. De kan have svært ved at bedømme din fart. Vær også opmærksom på, at du kan være svær at høre, når du overhaler andre.
 • El-løbehjul er kun beregnet til en person ad gangen af sikkerhedsmæssige årsager.

Regler for el-løbehjul

 • El-løbehjul må have en tophastighed på 20 km/t. Sønderjysk Forsikring forsikrer ikke privatejede el-løbehjul, som kan køre hurtigere end det.
 • Husk altid lys på el-løbehjulet ved kørsel. Der skal være en hvid eller gul lygte placeret foran og en rød lygte bagpå. Lyset skal være synligt på minimum 300 m afstand.
 • El-løbehjulet skal have en rød refleks monteret bagpå, en hvid refleks foran samt gule eller hvide reflekser på hver side.
 • Der må ikke være et sæde på løbehjulet.
 • El-løbehjulet skal være CE-godkendt, så det overholder EU-lovgivningen: Vægt: max 25 kg, længde: max 2 m og bredde: max 70 cm
 • Børn under 15 år må ikke køre på el-løbehjul.
 • Følg cykelreglerne: Kør på cykelstier – det er ikke tilladt at køre på fortov eller i fodgængerfelt. Følg cyklistsignalerne og giv tegn, når du skal dreje eller stoppe.

Kilde: Rådet for Sikker Trafik

Styr på din indbo- og ansvarsforsikring?

Med en indbo- og ansvarsforsikring er du sikret fuld tryghed i hverdagen. Med i forsikringen får du f.eks. gratis online lægehjælp, adgang til psykologisk krisehjælp og gratis cybersikring samtidig med, at du har en række tilvalgsmulighed, så din dækning bliver endnu bedre.

Læs mere om indbo- og ansvarsforsikring

Spørgsmål og svar

Dækker min forsikring, hvis jeg kommer galt afsted på et el-løbehjul?

Privatejet el-løbehjul:

Hvis du kommer galt af sted og forvolder skader på andre personer eller deres ting med dit privatejede el-løbehjul, kan du anmelde skaden til din ansvarsforsikring.

Hvis dit el-løbehjul går i stykker i tilfælde af f.eks. brand eller vandskade eller bliver stjålet, kan du anmelde skaden til din indboforsikring (dækning dog maksimalt op til 8.000 kr. pr. forsikringsbegivenhed). Ved tyveri er det en forudsætning, at el-løbehjulet var fastlåst til et fast punkt eller placeret i en aflåst bygning.

Hvis du selv kommer til skade ved brug af dit privatejede el-løbehjul, kan du anmelde skaden til din ulykkesforsikring.

Lejet el-løbehjul: 

Hvis du har lejet et el-løbehjul og kommer til at forvolde skade på andre personer elleres ting, er det udlejerens ansvarsforsikring, som skal dække. Du skal kunne fremvise, at det lejede el-løbehjul er forsikret. Tjek eventuelt udlejers website for forsikringsdokumentation, før du lejer el-løbehjulet.

Hvordan får jeg 15% i samlerabat?

Du får 15% i rabat på dine samlede privatforsikringer, når du kombinerer indboforsikringen med 2 af følgende forsikringer:

Du kan også slippe for selvrisikoen (op til 1.709 kr.) på din indboforsikring, hvis du DNA-mærker dine værdigenstande. Se flere fordele her.

Har du brug
for hjælp?

Vi sidder altid klar ved telefonen til at vejlede dig.

Ring til os

98 98 98 98

Eller log ind på Min side

Log på Min side