Sikker online shopping

Juleshopping, januarudsalg, Black Friday og mange flere

Det er alt sammen tidspunkter på året, hvor der kommer fart på onlinehandlen. Fordi det er nemt, og det er hurtigt at handle online. Men det betyder desværre også, at de kriminelle kigger med og udnytter jagten på de gode tilbud.

Undgå at blive snydt med disse gode råd

  • Først og fremmest gælder, at hvis et tilbud lyder for godt til at være sandt, så er det det nok også. Tænk dig om en ekstra gang, før du klikker. Du kan blive snydt for dine varer eller penge og risikere dine personlige oplysninger bliver misbrugt til videresalg.
  • Tjek websitet, som du vil handle på. Hvis siden er falsk, mangler der ofte oplysninger. Kig efter en fysisk adresse og et cvr-nummer på virksomheden, hvis det er en dansk virksomhed.
  • Kriminelle ved godt, at vi danskere er glade for et godt tilbud. De benytter phishing-mails, sms og falske websites med ekstra gode ’tilbud’ eller fupkonkurrencer for at lokke os til at klikke på et link. Links som f.eks. kan sende os videre til et falsk website, hvis formål er at opsnappe personlige oplysninger. Er du det mindste i tvivl, så gå i stedet direkte ind på den pågældende butiks website via din webbrowser og find tilbuddet der.
  • En anden svindelmetode er, at kriminelle sender en mail eller sms, hvori du skal bekræfte dit seneste onlinekøb ved at sende dine kreditkort oplysninger eller NemID. Husk at ingen myndigheder eller virksomheder vil bede dig om at udlevere oplysninger om dit NemID. Bliver du kontaktet på mail, sms eller telefon og bedt om at bekræfte dine NemID oplysninger eller kodeord, så er det svindel.
  • Hold løbende øje med din bankkonto og vær opmærksom på, om der er nogle transaktioner, som du ikke genkender. Det kan være et tegn på, at du har været udsat for ID-tyveri.

Se flere gode råd om, hvordan du beskytter din identitet online her.

(Kilde: cxLoyality)

Få hjælp til at komme godt videre, hvis uheldet sker

Hvis du bliver udsat for identitetstyveri online og har en indboforsikring fra Sønderjysk Forsikring, så hjælper vi dig med at få styr på tingene igen – for hos os er både ID-sikring og Web-clean-up inkluderet i indboforsikringen.

Læs mere om indboforsikringen