Sønderjysk Forsikring bliver til Forsia Forsikring den 30. maj 2024

I 166 år har selskabet forsikret og serviceret kunder. Det bliver der ikke ændret ved. Men vi ønsker at udvikle og forny os som et attraktivt forsikringsselskab for hele Danmark. Med et nyt navn vil selskabet bedre kunne matche fremtidens forsikringsmarked.

Hvorfor navnet Forsia Forsikring?

Forsia er et sammentræk af ”Forsikring for alle”, fordi vi ønsker at tilbyde alle danskere en forsikringsløsning, der passer til den enkelte – uanset hvor i landet de bor, og hvor i livet de er – og dermed give mere tryghed i hverdagen.

Omdannelse af selskabet

Sønderjysk Forsikring overdrager samtidig alle aktiviteter og forpligtelser til et nystiftet driftsselskab ”Forsia Forsikring A/S”. Mens Sønderjysk Forsikring omdannes til en forening ”Forsia Foreningen f.m.b.a.”. Forsia Foreningen ejer Forsia Forsikring, og selskabet er således stadig 100% kundeejet.

Omdannelsen til et A/S samt navneændringen er betinget af, at dette vedtages af delegeret forsamling i Sønderjysk Forsikring G/S samt af, at Finanstilsynet giver tilladelse hertil.

Navnet er nyt, men forsikringerne, værdierne og medarbejderne er de samme

Som kunde vil du ikke opleve nogen ændringer i hverdagen, for alt andet forbliver det samme. Du vil have de samme forsikringsprodukter, ydelser og forsikringsbetingelser, samt møde de samme engagerede medarbejdere. Du kan fortsat ringe på tlf. 98 98 98 98 og benytte Min side. Helt som du kender det.

Vores omdrejningspunkt er stadig den gode service, den rette forsikringsløsning og den hurtige hjælp, hvis skaden sker – med samme nærværende og personlige kontakt, som du altid er blevet mødt med.

Alle kunder modtager et brev med information i starten af maj 2024. Se også pressemeddelelse her.

Spørgsmål & svar om Forsia Forsikring

Hvorfor skal selskabet skifte navn?

Navneskiftet er en del af strategien om at være et forsikringsselskab for hele Danmark. Vi har været landsdækkende siden 2020, men vi bliver stadig opfattet som lokale i Sønderjylland.

Vi leverer privatforsikringer til alle i Danmark, med fokus på en særlig god kundebetjening. Dette sikrer vi gennem vores interne leveregel ”hos os er du aldrig alene”, som er den måde vi agerer med hinanden på, og sådan vi ønsker at servicere vores kunder. Derfor er dette også symboliseret i vores nye navn og logo.

Selskabet går 166 år tilbage og er trinvist vækstet og blevet større. Derfor er det heller ikke det første navneskifte i selskabets historie. Man kan sige, at selskabet er vækstet ud af geografien – men ikke ud af værdierne, for de fortsætter i det nye navn.

Hvad betyder det for mig som kunde, at selskabet omdannes?

Det giver ingen ændringer for dig i hverdagen. Alt fortsætter, som det plejer.
Med omdannelsen sker der 2 ting samtidig:

  • Sønderjysk Forsikring overdrager alle aktiviteter og forpligtelser til et nystiftet driftsselskab ”Forsia Forsikring A/S”
  • Sønderjysk Forsikring omdannes til en forening ”Forsia Foreningen f.m.b.a.”

Forsia Foreningen får et kundevalgt repræsentantskab og kommer til at eje Forsia Forsikring. Dermed er selskabet stadig 100% kundeejet.

Er I ikke længere kundeejede?

Jo, det er vi. Kunderne er fortsat repræsenteret i Forsia Foreningen. Forsia Foreningen har ejerskabet af driftsselskabet Forsia Forsikring. Dermed er selskabet stadig 100% kundeejet.

Ændrer det noget ved min aftale med Sønderjysk Forsikring?

Vi er stadig dit forsikringsselskab.

Dit kundeforhold fortsætter uændret. Navnet, logoet og farverne er nye. Men vi er stadig de samme. ”Hos os er du aldrig alene” er stadig en del af vores kultur, som vi hver dag arbejder for at udleve bedst mulig. Vores omdrejningspunkt er stadig at rådgive dig og hjælpe dig godt videre, når skaden sker.

Bor du uden for det sønderjyske område betyder det, at du ikke skal tvivle på, om vi kan servicere hele Danmark. For det kan vi! Og det vil vi!

Hvis du i dag betaler via Betalingsservice, vil din Betalingsserviceaftale automatisk blive overflyttet til Forsia Forsikring. Du skal ikke selv gøre noget.

Hvad betyder det for leverandørerne?

Omdannelsen betyder, at Forsia Forsikring A/S får et nyt CVR.nr., og da Finanstilsynets godkendelse efter Lov om Forsikringsvirksomhed §197 medfører, at der ikke sker et debitorskifte, får det ikke betydning for vores samarbejder. Derfor er der ikke behov for nye samarbejdsaftaler/kontrakter. Alle aftaler fortsætter uændret.

Der kommer et nyt CVR.nr. pr. 30. maj 2024, som skal benyttes fremadrettet.

Hvad sker der med lokale sønderjyske sponsorater?

Vi er stolte af vores sønderjyske rødder – og det er præcist derfor, at vi gør så meget for at vedligeholde vores stærke værdier og tage dem med over i det nye navn.

Vi bliver ved med at støtte udvalgte lokale traditioner, som vi gør i dag, f.eks. ringridning i Sønderborg og Aabenraa, og vi fortsætter med at have vores pulje til De Frivillige Brandværn.

Får jeg en ny kontaktperson?

Du vil møde de samme medarbejdere, så der er ingen ændringer. Du kan fortsat bruge tlf. 98 98 98 98 – og være sikker på, at du har en engageret medarbejder i røret inden for ganske kort tid.

Hvordan kommer overgangen til at foregå?

Skiftet træder i kraft den 30. maj 2024.

Alle forberedelser er allerede i gang, og de fortsætter indtil det officielle navneskifte til Forsia Forsikring den 30. maj 2024 – og sikkert også efter denne dato. For der er mange steder, hvor navnet skal skiftes. Lige fra bygninger, biler, arbejdstøj, reklame, systemer mv. Derfor vil det blive en løbende proces.

Officielle dokumenter ifm. omdannelsen

Nedenfor ses de officielle dokumenter ifm. omdannelsen af Sønderjysk Forsikring G/S til Forsia Forsikring A/S.

Forsia Forsikring

Navnet Forsia er en sammentrækning af ”Forsikring for alle”.

Selve mærket er en visuel præsentation af 2 individer, der altid tager sig af hinanden og står sammen. Dermed symboliserer det vores kultur ”hos os er du aldrig alene”, som er den måde, vi agerer med hinanden, og sådan vi ønsker at give vores kunder en særlig god kundebetjening.

Navnet og mærket samlet afspejler dermed ”forsikringer for alle” med fokus på en særlig god kundebetjening, hvilket vi netop opnår gennem ”hos os er du aldrig alene”.

Selskabet gennem tiderne

  • I 1858 blev den Gjensidige Alsiske Brandforsikring for løsøre stiftet.
  • I 1878 blev Brandforsikringen for Bygninger på Als stiftet.
  • I 1977 fusionerede de 2 ovennævnte selskaber og blev til Alsisk Forsikring G/S.
  • I 1996 blev Sønderjysk Forsikring A/S stiftet, som et datterselskab til moderselskabet Alsisk Forsikring G/S.
  • I 2002 blev datterselskabet Sønderjysk Forsikring A/S fusioneret ind i moderselskabet. Alsisk Forsikring G/S ændrede navn til Sønderjysk Forsikring G/S
  • I 2003 fusionerede selskabet med Forsikringsselskabet Sønderjylland Øst G/S under navnet Sønderjysk Forsikring G/S.
  • Den 30. maj 2024 overdrager Sønderjysk Forsikring alle aktiviteter og forpligtelser til et nystiftet driftsselskab ”Forsia Forsikring A/S”. Mens Sønderjysk Forsikring omdannes til en forening ”Forsia Foreningen f.m.b.a.” Forsia Foreningen ejer Forsia Forsikring, og selskabet er 100% kundeejet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så hører du, når der er nyt undervejs, og får nyhederne hurtigt og nemt i mailboksen.

Tilmeld nyhedsbrev

Har du brug
for hjælp?

Vi sidder altid klar ved telefonen til at vejlede dig.

Ring til os

98 98 98 98

Eller på info@soenderjysk.dk