sommerhus.png

Sommerhusforsikring

Et sommerhus er et fristed. Derfor kan det være en rigtig god idé at tegne en sommerhusforsikring. Med en sommerhusforsikring fra Sønderjysk Forsikring skal du nemlig ikke bekymre dig om økonomiske tab i tilfælde af brand, storm, vand eller andre skader på dit fritidshus.

Sommerhusforsikringen dækker sommerhuset. Garager, udhuse og lignende er også medforsikret når disse ikke overstiger 100 m2. Forsikringen er ikke lovpligtig, men hvis du har lån i huset, skal du som minimum have en brandforsikring. 

Hos Sønderjysk Forsikring finder du en meget fleksibel sommerhusforsikring, hvor du selv kan vælge dækningerne. Ring til os 74 42 75 00 på eller book et møde – så kan vi sammen finde ud af, hvordan vi bedst kan hjælpe dig.

Du kan også læse mere i vores forsikringsbetingelser.

En sommerhusforsikring hos Sønderjysk Forsikring giver dig følgende dækningsmuligheder:

 • Brand

  Dækker blandt andet skader, der opstår som følge af brand, lynnedslag, eksplosion og kortslutning i husets faste installationer og hårde hvidevarer.

 • Anden bygningsbeskadigelse

  Dækker skader som følge af tyveri og hærværk, storm, sky- og tøbrud, frostsprængninger af rør og røranlæg, påkørsel, udstrømmende vand, anden pludselig skade samt glas- og kummeskader.

 • Ansvar

  Dækker det erstatningskrav, du som hus- og grundejer kan blive pålagt, for skader på andres personer og deres ting eller dyr.

 • Retshjælp

  Dækker dine udgifter til advokat i forbindelse med private retstvister efter bestemte regler - f. eks. sommerhuskøb og -salg, ombygning og lignende.

 • Svamp- og insektskade

  Dækker skader på husets træ eller murværk som følge af angreb af træødelæggende svampe eller insekter.

 • Rådskade

  Dækker rådskader på de skjulte bygningsdele, du ikke har haft mulighed for at vedligeholde.

 • Rørskade

  Dækker reparation og udgifter til sporing af utætheder i skjulte vand-, varme-, gas-, olie- og afløbsrør samt kortslutning i el- og varmekabler i bygningen. Forsikringen dækker også de direkte skader på selve bygningen som følge af utætheden.

 • Stikledning

  Dækker skader på udvendige ledninger i jorden til vand-, varme-, gas-, olie- og afløbsrør samt el- og varmekabler, du har pligt til at vedligeholde, og som forbinder bygningen med hovedledningen i vejen.

 • Lejerskadedækning

  Dækker pludselige skader og hærværk forvoldt af lejere eller lånere samt låner/lejers tyveri af og hærværk på de forsikrede bygnings- og indbogenstande.

  Læs mere om lejerskadedækning her

 • Indbodækning

  Dækker sommerhusets faste indbo – også kaldet løsøre – i tilfælde af brand, el-skade, indbrud, simpelt tyveri, ran og røveri, hærværk, udstrømning af væsker samt stormskader samt køle- og dybfrostskader.

 • Ejerskifteforsikring til sommerhus

  Hvad sker der, hvis du netop har købt et sommerhus, og der derefter viser sig skader, som blev overset ved købet? Med en ejerskifteforsikring kan du få hjælp til at udbedre de eventuelle skader, som sælger overså. Sønderjysk Forsikring tilbyder ikke tegning af ejerskifteforsikring til hus eller sommerhus.

 • Yderligere oplysninger

  Hvis dit sommerhus er fredet eller bevaringsværdigt, f.eks. fordi det har bindingsværk af egetræ, kan du sikre dig, at huset bliver genopført med tilsvarende materialer efter en skade.

  Husk at fortælle Sønderjysk Forsikring, hvis du får monteret solceller eller solfanger på dit sommerhus eller forsikrede tilbygninger.

  Du kan læse mere om vores sommerhusforsikring i forsikringsbetingelserne. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at ringe til vores kundeservice på telefon 74 42 75 00 – også for at få et tilbud på din forsikring.


Med en indboforsikring hos os er du som udgangspunkt også dækket på skirejsen i Europa.

Læs mere

Saml dine forsikringer og få 15% rabat.

Læs mere
bil.png

Med en bilforsikring hos os har du fri kilometer, og med kaskoforsikring frit værkstedsvalg i Danmark.

Få mere info
indbo.png

Vores indboforsikring er ikke bare standard. Den indeholder bl.a. ID-sikring og psykologisk krisehjælp.

Få gode råd
borneulykke.png

Dækker dit barn ved farlig sport, forsikring ved visse kritiske sygdomme og méngradserstatning.

Læs mere
icon_brand.png

Besøg en af vores filialer i Aabenraa, Esbjerg, Haderslev, Kolding, Sønderborg, Tønder eller Odense.

Find os