bil.png

Rødt og grønt kort

Det er vigtigt at have styr på sikkerheden, hvis du rejser på bilferie. Du skal kunne dokumentere, at du kører i din egen bil, at den er ansvarsforsikret, og at du har ret til autohjælp, hvis bilen går i stykker eller er involveret i et færdselsuheld. Det grønne og røde kort er to beviser, der er vigtige at have med på farten.

Grønt kort

Det grønne kort er et bevis for, at bilen er ansvarsforsikret. Men faktisk er din nummerplade i de fleste tilfælde bevis nok. I mange EU-lande, er det derfor ikke nødvendigt at medbringe det grønne kort, når du er på bilferie, så længe du har en dansk nummerplade. Det samme gælder i Norge, Island, Schweiz, Andorra og Serbien.

I nogle lande er det dog stadig vigtigt, at huske det grønne kort. Lande, der kræver, at du medbringer dit grønne kort, er: Albanien, Aserbajdsjan, Bosnien-Hercegovina, F.Y.R.O.M (Former Yugoslav Republic og Macedonia), Hviderusland, Iran, Israel, Marokko, Moldavien, Montenegro, Rusland, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine. Se her en fuld liste over lande, der er omfattet af grønt-kort-ordningen.

Vær desuden opmærksom på at få en kopi af modpartens grønne kort, hvis du er involveret i et færdselsuheld.

Rødt kort

Når din bil er kaskoforsikret, har du også ret til SOS redningshjælp i udlandet – men det kræver, at du har husket det røde kort. Kortet hjælper dig i tilfælde af, at du er involveret i et færdselsuheld, eller hvis du får tekniske problemer med din bil. Med det røde kort har du nemlig alle de oplysninger, du skal bruge, for at blive godt hjulpet videre.

Dit røde kort gælder så længe, du har kaskoforsikring af din bil hos os. Derfor bliver det ikke nødvendigt at bestille et nyt, medmindre du skifter forsikringsselskab.
Du kan desuden få et særskilt rødt kort til din campingvogn eller anden anhænger. Din campingvogn er nemlig omfattet af din bils ansvarsforsikring, men ikke af bilens kaskoforsikring.

Kontakt os for at høre mere eller bestille det røde og grønne kort

Du kan også downloade det røde kort som en app her


icon_House.png

Dit hjem er i trygge hænder hos os. Vi er altid klar med gode råd og vejledning om hvordan du passer bedst på din investering.

Læs mere
campingvogn.png

Er dit mobile hjem dækket?

Læs mere
indbo.png

Vores indboforsikring er ikke bare standard. Den indeholder bl.a. ID-sikring og psykologisk krisehjælp.

Få gode råd
icon_brand.png

Besøg en af vores filialer i Aabenraa, Esbjerg, Haderslev, Kolding, Sønderborg, Tønder eller Odense.

Find os

Med en indboforsikring hos os er du som udgangspunkt også dækket på skirejsen i Europa.

Læs mere

Saml dine forsikringer og få 15% rabat.

Læs mere