Rødt og grønt kort til turen i udlandet

Du skal have helt styr på sikkerheden, når du rejser på bilferie. Du skal kunne dokumentere, at du kører i din egen bil, og at den er ansvarsforsikret, hvomed du også har ret til autohjælp, hvis bilen går i stykker eller er involveret i et færdselsuheld. Det grønne og røde kort er to beviser, der er vigtige at have styr på inden ferien starter.
 

Grønt kort 

Det grønne kort er bevis for, at bilen er ansvarsforsikret.

I EU-landene er din nummerplade bevis nok. Det samme gælder: Norge, Island, Schweiz, Andorra og Serbien.

Mens det er nødvendigt at huske det grønne kort i lande som: Albanien, Aserbajdsjan, Bosnien-Hercegovina, F.Y.R.O.M (Former Yugoslav Republic of Macedonia), Hviderusland, Iran, Israel, Marokko, Moldavien, Montenegro, Rusland, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine. Se en fuld liste over lande, der er omfattet af grønt-kort-ordningen her

Vær desuden opmærksom på at få en kopi (eller tag et billede) af modpartens grønne kort, hvis du er involveret i et færdselsuheld i udlandet.

Bestil det grønne kort i Kundeservice

 

Rødt kort - eller Rødt Kort-appen

Det røde kort er dit bevis for, at bilen er kaskoforsikret med adgang til SOS Internationals assistance i udlandet ved færdselsuheld eller driftsstop:

  • Bugsering/vejhjælp
  • Udlejningskøretøj
  • Hjemtransport af køretøj
  • Hjemrejse fra uheldsstedet med fly, tog eller skib
  • Fremskaffelse/forsendelse af reservedele
  • Mulighed for lån til reparationer
     

Dit røde kort gælder så længe, du har en kaskoforsikring af din bil hos os. Derfor bliver det ikke nødvendigt at bestille et nyt, medmindre du skifter forsikringsselskab.

Se mere om det røde kort, og hvilke lande det dækker her.

Husk også at downloade Rødt-Kort-appen inden afrejse her.

Du kan desuden få et særskilt rødt kort til din campingvogn eller anden anhænger/trailer. Din campingvogn er nemlig omfattet af din bils ansvarsforsikring, men ikke af bilens kaskoforsikring.