Vi kommer fra Sønderjylland

Vores historie starter for mere end 160 år siden, helt præcist tilbage i 1858, hvor frøet til det, der i dag hedder Sønderjysk Forsikring, blev sået af 5 driftige landmænd på Ketting Kro. Et frø, som siden har spiret, vokset og udviklet sig til det landsdækkende gensidige forsikringsselskab, som vi kender i dag.

Etablering i 1858

Grundtanken hos de 5 driftige landmænd, der mødtes på Ketting Kro i 1858, var, at landmændene skulle hjælpe hinanden i et gensidigt forsikringsinitiativ med solidarisk hæftelse, dog ikke mere end med præmiesummen. Dette blev realiseret med selskabet ”Den Alsiske Brandforsikring for løsøre”.

I 1878 stiftes også ”Brandforsikringen for bygninger på Als”. De 2 selskaber fusionerede senere under navnet ”Alsisk Forsikring”, og dette selskab flyttede herefter fra Ketting til Guderup på Als.

1990’erne

Gennem årene voksede selskabet, og ”vokseværket” førte til, at selskabet i 1990 kunne åbne dørene til et nyt hovedsæde på Ulkebøldam i Sønderborg.

I løbet af 1990’erne fik bestyrelsen og direktionen øje for nye aktiviteter, forretninger og muligheder både mod vest og mod nord, og en vækststrategi blev sat i gang. I 1997 blev datterselskabet ”Sønderjysk Forsikring A/S” stiftet som en del af den vækststrategi. Nu skulle selskabet servicere private samt erhvervs- og landbrugskunder for aktionærerne i Tønder Bank og Aabenraa Kreditbank – senere også Broager Sparekasse og Sparekassen Løgumkloster.

Det var rigtig gode tider, tilgangen af kunder fortsatte, og ligeledes antallet af medarbejdere. Så allerede i 1999 førte dette til, at hovedsædet på Ulkebøldam blev udvidet med en tilbygning.

2000’erne

I 2002 blev moderselskabet ”Alsik Forsikring” og datterselskabet ”Sønderjysk Forsikring A/S” lagt sammen under navnet ”Sønderjysk Forsikring G/S”, som det også hedder i dag. Beslutningen blev taget af en enig delegeret-forsamling med det formål at minimere driftsomkostningerne.

Kort tid efter i 2003 fusionerede ”Sønderjysk Forsikring G/S” med ”Forsikringsselskabet Sønderjylland Øst G/S”. Dette skete både for at imødekomme krav fra Finanstilsynet, men også for at blive det foretrukne forsikringsselskab i Syd- og Sønderjylland med større konkurrence- og markedsfordele. Dermed skabte det også grundlaget for den filialstrategi, der tegnede selskabet de kommende år.

2010’erne

I 2016 flyttede Sønderjysk Forsikring hovedkontoret til Aabenraa. Dette skete som led i tilpasning af  forretningsstrategien, der skulle sikre et større marked, og som i 2020 førte til, at selskabet blev landsdækkende.

I dag

Sønderjysk Forsikring er nu et landsdækkende selskab med hovedsæde i Aabenraa – og kundecentre i Aabenraa og Odense samt en afdeling i København.

I dag tilbyder vi alle former for skadesforsikringer til privatkunder på konkurrencedygtige vilkår. Vi uddanner og udvikler hele tiden vores medarbejdere, så de kan yde en professionel betjening og personlig service, så alle kunder får den forsikringsløsning, der passer til dem, lige der hvor de er i livet.

Det er fortsat afgørende for os, at vi er et gensidigt selskab. Det betyder, at vi er ejet af vores kunder, og dermed ikke skal tjene penge til aktionærer eller andre. I stedet kommer overskuddet vores kunder til gode i form af bedre service og bedre produkter.