Har du tegnet en indbo- og ansvarsforsikring?

Hver femte unge mellem 18-30 år er ikke forsikret. 

En ny Epinionsundersøgelse viser, at særligt unge i alderen 18-30 år ikke forsikrer sig. Hver 5. har ikke en indbo- og ansvarsforsikring. Det betyder, at de ikke kan modtage hjælp, hvis de f.eks. bliver udsat for indbrud, vandskader, brand eller står med et større erstatningskrav. Det samme gælder, hvis deres elektroniske gadgets går i stykker, eller cykel bliver stjålet.

Det viser, at alt for mange unge står uden for det afgørende sikkerhedsnet, som de får gennem forsikringer. Nogle er ikke opmærksom på, hvad forsikringer har af betydning. Andre glemmer det eller fravælger bevidst at blive forsikret, f.eks. fordi de ikke mener, at deres personlige ejendele har den store værdi. Men det er vigtigt at have sine forsikringer i orden.

Hvad dækker en indbo- og ansvarsforsikring?

  • En indboforsikring dækker bl.a. skader på dit eget indbo og private ejendele, f.eks. møbler, smartphone, computer, tøj og cykel. Selvom dine personlige værdier ikke synes store, løber det hurtigt op, hvis du pludselig skal til at reetablere dit hjem efter en skade. I sådan et tilfælde får du ingen erstatning til en midlertidig bolig, hvis du kommer til at stå uden tag over hovedet og ikke har en indboforsikring. Det samme gælder, hvis du f.eks. får indbrud eller din cykel bliver stjålet.
  • En ansvarsforsikring sikrer dig hjælp, hvis du er skyld i, at andre kommer til skade, eller du ødelægger deres ting, f.eks. hvis du påkører en cyklist eller ødelægger en kammerats fjernsyn.
    Ved personskade kan det i værste fald give varige men og nedsat erhvervsevne. Det kan indebære et erstatningskrav i millionklassen og en gæld resten af livet, hvis ikke du har din forsikring på plads.

Hvornår er du dækket på dine forældres forsikring?

Som ung er du dækket på dine forældres indbo- og ansvarsforsikring, når du er hjemmeboende eller under 21 år og flyttet hjemmefra. Flytter du sammen med andre i bofællesskab, skal du have din egen indbo- og ansvarsforsikring.

Det er desuden vigtigt, at du som udeboende ung også har styr på en ulykkesforsikring. Vi hjælper gerne, hvis du er i tvivl.

Uheld kan ske for alle

Alle kan komme galt afsted. Også dem, som ikke er forsikringsdækket. Om du er over eller under 30, så har du ikke råd til at lade være med at være forsikret. Lad os tage en uforpligtende snak om dine muligheder.

Bestil et opkald

Skræddersy din forsikringsdækning efter dine behov

Du kan skræddersy din indboforsikring med tilvalg, så den passer til dine behov. Tilvælg særlige dækninger, f.eks. udvidet elektronikdækning eller ekstra cykel dækning.

Læs mere om indboforsikringen