Husk en indbo- og ansvarsforsikring

Når de unge mennesker flytter hjemmefra for at studere, glemmer mange at tegne en indbo- og ansvarsforsikring. Det kan blive dyrt for de studerende med en SU-indkomst.

En Epinionsundersøgelse viser, at især unge i alderen 18-30 år ikke forsikrer sig. Hver 5. har ikke en indbo- og ansvarsforsikring, og det kan blive dyrt, hvis uheldet er ude. For de kan ikke modtage hjælp, hvis de f.eks. bliver udsat for indbrud, vandskader, brand eller står med et større erstatningskrav. Det samme gælder, hvis deres elektroniske gadgets går i stykker, eller cyklen bliver stjålet.

Forsikringer er et afgørende sikkerhedsnet

Mange af de unge er ikke opmærksomme på, hvad forsikringer kan give af sikkerhed og tryghed. Andre glemmer det eller fravælger bevidst at blive forsikret, f.eks. fordi de ikke mener, at deres personlige ejendele har den store værdi. Men det er vigtigt at have sine forsikringer i orden.

Hvad dækker en indbo- og ansvarsforsikring?

  • Indboforsikringen dækker bl.a. skader på dit indbo og private ejendele, f.eks. møbler, smartphone, computer, tøj og cykel. Selvom dine personlige værdier ikke synes store, løber det hurtigt op, hvis du pludselig skal til at reetablere dit hjem efter en skade. I sådan et tilfælde får du ingen erstatning til en midlertidig bolig, hvis du står uden tag over hovedet og ikke har en indboforsikring. Det samme gælder, hvis du f.eks. får indbrud eller din cykel bliver stjålet.
  • Ansvarsforsikringen sikrer dig hjælp, hvis du er skyld i, at andre kommer til skade, eller du ødelægger deres ting, f.eks. hvis du påkører en cyklist eller ødelægger en kammerats tv. 
    Ved personskade kan det i værste fald give varige men og nedsat erhvervsevne. Det kan indebære et erstatningskrav i millionklassen og en gæld resten af livet, hvis ikke du har din forsikring på plads.

Hvornår er du dækket på dine forældres forsikring?

Som ung er du dækket via dine forældres indbo- og ansvarsforsikring, når du er hjemmeboende eller under 21 år og flyttet hjemmefra. Flytter du sammen med andre i bofællesskab, skal du have din egen indbo- og ansvarsforsikring.

Det er desuden vigtigt, at du som udeboende ung også har styr på en ulykkesforsikring. Vi hjælper gerne, hvis du er i tvivl.

Uheld kan ske for alle

Alle kan komme galt afsted. Også dem, som ikke er forsikringsdækket. Om du er over eller under 30, så har du ikke råd til at lade være med at være forsikret.

Book et onlinemøde og få en uforpligtende snak omkring dine muligheder.

Book et onlinemøde

Skræddersy din forsikringsdækning

Du kan skræddersy din indboforsikring med tilvalg, så den passer til dine behov. Tilvælg særlige dækninger, f.eks. udvidet elektronikdækning eller ekstra cykel dækning.

Læs mere om indboforsikring

Har du brug
for hjælp?

Vi sidder altid klar ved telefonen til at vejlede dig.

Ring til os

98 98 98 98

Eller log ind på Min side

Log på Min side