Helteelever forhindrer brand

Hverdagshelte findes alle steder – også på Troldskærskolen ved Rødding. For nylig afværgede tre heltemodige elever en brand på skolen. 

Elever og lærere fik sig lidt af et chok på Troldkærskolen ved Rødding. Der opstod brand på skolehjemmet, fordi en elev havde glemt at slukke et stearinlys på sit værelse og var smuttet ud for at handle. En anden elev, Lucas Hansen Møller, kom tilfældigt gående forbi og opdagede, at der var brand i lejligheden. Lysets flamme havde antændt gardinet, så det kunne være gået rigtig galt, men den kvikke elev tog sagen i egen hånd. Han fik tilkaldt hjælp fra to kammerater, Bünyamincan Bal, og Søren Falk Christensen, og sammen fik de hurtigt hentet en ildslukker og smadret ruden med denne og albuer. Herefter blev ildslukkeren brugt til at slukke ilden gennem det smadrede vindue. De fik adgang til lejligheden, så det lykkedes at få ilden under kontrol.

Med deres heltemodige indsats blev branden hurtigt slukket, og ingen kom til skade. Efter slukningsarbejdet var eleverne lidt nervøse for, om de fik en regning for det smadrede vindue – det fik de naturligvis ikke.

Heltemodige unge drenge

På baggrund af elevernes hurtige og resolutte handling, udviklede branden sig ikke til mere end få materielle skader i vindueskarm og på vægge samt lettere sodskader. Bygningen er lavet af træ, så branden kunne have udviklet sig alvorligt, hvis ikke eleverne havde reageret. som de gjorde. Hvis de blot havde ventet på, at brandvæsenet kom frem, kunne det være gået meget værre.

Troldkær Skole er et uddannelses-, arbejds-, bo- og oplæringstilbud for unge med særlige behov. Derfor er det også helt fantastisk, at de unge knægte har vist så stort heltemod og fået slukket ilden, før den fik ordentligt fat. De tre elever er mellem 19 og 23 år.

Få viden og inspiration til forebyggelse

Vi har samlet nyheder, inspiration og rådgivning ét sted. Få tips og gode råd til at forebygge og undgå skader.

Se mere her

Hvordan forebygger jeg, at der opstår brand i mit hjem?

Hvert år opstår der mange brande i almindelige hverdagssituationer ude i de danske hjem. Levende lys skaber hygge og stemning, men de er også en af de hyppigste årsager til brand i hjemmet. Med lidt omtanke og et par enkle forholdsregler, kan du minimere risikoen for brand og dermed forebygge brandskader i dit hjem.

  • Sluk levende lys, når du går i seng eller forlader boligen.
  • Placer levende lys med god afstand til gardiner, vindueskarme, brandbare overflader og andet let antændeligt.
  • Vær forsigtig med at stille bloklys i tætte klynger. Lysene kan smelte sammen og skabe store stikflammer.
  • Sørg for at mindre børn, katte og hunde ikke kan nå de levende lys.
  • Stil fyrfadslys på et brandsikkert underlag, f.eks. fad eller fyrfadsholdere.
  • Brug evt. selvslukkende lys eller led-stearinlys, som også er sundere for indeklimaet.
  • Sørg for at have røgalarmer installeret i din bolig. Tjek, at de virker.
  • Hav aldrig levende lys på børneværelser.