Ung bilist – kør sikkert og trygt

Når du som ny ung bilist får din første bil, kan forsikringen være en dyr affære, fordi du netop ikke har erfaring og ikke har optjent anciennitet. Her får du et par gode tips til, hvordan det kan blive nemmere og billigere for dig at komme i gang.

Har du kørekort som 17-årig, og kører du din egen bil, vil bilens lovpligtige forsikring som udgangspunkt dække på samme måde, som hvis andre med gyldigt kørekort kører bilen. Hos os skelner vi ikke, om du er 17 eller 18 år. Det betyder, at vi gerne indtegner dig allerede som 17-årig med din egen bilforsikring.

Hvis du kører i dine forældres bil, og dine forældre er kunde hos Sønderjysk Forsikring og har tegnet en Ung-Bilist-dækning til deres bilforsikring, kan du køre uden problemer. Dine forældre kommer ikke til at betale forhøjet selvrisiko, selv om der sker en skade. Samtidig får du anciennitet til senere dækning af din egen bil.

For Ung-bilist dækning gælder følgende:

  • Unge mellem 17 og 24 år
  • Den unge bilist må ikke være ejer af bilen
  • Forældre skal være elitebilister

Har du styr på din bilforsikring?

Pas godt på din bil med en god bilforsikring. Vi anbefaler en bilforsikring inkl. ansvar- og kaskodækning. Med kaskodækning får du nemlig en række fordele såsom dækning af skader på din bil ved uheld, gratis reparation af stenslag, redning og vejhjælp i udlandet – og så kan du kombinere med autohjælp, ekstraudstyrsdækning, bilafsavn m.v.

Læs mere om bilforsikringen

Har du brug
for hjælp?

Vi sidder altid klar ved telefonen til at vejlede dig.

Ring til os

98 98 98 98

Eller log ind på Min side

Log på Min side