Ung bilist – kør sikkert og trygt

Når du som ny ung bilist får din første bil, kan forsikringen være en dyr affære, fordi du netop ikke har erfaring og ikke har optjent anciennitet. Her får du et par gode tips til, hvordan det kan blive nemmere og billigere for dig at komme i gang.

Har du kørekort som 17-årig, og kører du din egen bil, vil bilens lovpligtige forsikring som udgangspunkt dække på samme måde, som hvis andre med gyldigt kørekort kører bilen. Hos os skelner vi ikke, om du er 17 eller 18 år. Det betyder for dig, at vi gerne indtegner dig allerede som 17-årig med din egen bilforsikring.

Hvis du kører i dine forældres bil, og dine forældre er VærdiPlus kunde hos Sønderjysk Forsikring og har tegnet en Ung-Bilist-dækning til deres bilforsikring, kan du køre uden problemer. Dine forældre kommer ikke til at betale forhøjet selvrisiko, selv om der sker en skade. Samtidig får du anciennitet til senere dækning af din egen bil.

For Ung-Bilistdækning gælder følgende:

  • Unge mellem 17 og 24 år
  • Den unge bilist må ikke være ejer af bilen
  • Forældre skal være elitebilister

Bliv en bedre bilist med ”Fart med fornuft” – et kørekursus for de helt unge 
Lær om kørerteknik og prøv det af på kørebane. Oplev hvad der sker med bilen og bliv en endnu bedre bilist. Du lærer nemlig, hvordan bilen og du selv reagerer. Når du har gennemført kurset, optjener du samtidig et års anciennitet til din bilforsikring hos os. Det giver en billigere bilforsikring til dig, selv om du er ny bilist. Se mere her.