Bliv godt forberedt til rejsen

Når du skal rejse på ferie, er det en god idé at være forberedt på forhånd. For at gøre det lettere for dig, har vi lavet en liste med gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, før du tager afsted på ferie.

10 ting, som du skal have styr på, inden du rejser:

1. Husk et gyldigt pas

Dit pas skal være gyldigt under hele rejsen. Vær opmærksom på, at der for nogle destinationer er krav om, at passet skal være gyldigt i et længere tidsrum end rejseperioden.

2. Print dit personlige Sønderjysk Forsikring rejsekort her.

På kortet finder du de mest nødvendige oplysninger, hvis uheldet er ude. Vi anbefaler, at du printer to eksemplarer, ét til håndbagagen og ét til kufferten.

3. Medbring kopi af pas

Print gerne to eksemplarer, ét til håndbagagen og ét til kufferten. Desuden er det en god idé at give et eksemplar til din medrejsende, hvis du skulle miste både håndbagage og kufferten.

4. Medbring det blå EU-sygesikringskort til alle på ferien

Det blå EU-sygesikringskort giver dig adgang til behandling på samme vilkår, som borgerne i det land, du rejser i. Det blå EU-sygesikringskort  skal bruges, når du rejser til et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz. Vær obs på, at det blå EU-sygesikringskort kun dækker, hvis lægen, tandlægen eller sygehuset er tilknyttet den offentlige sygesikring i landet. EU-sygesikringskortet er gratis, og du kan bestille det på borger.dk. Vær opmærksom på, at det tager 2-3 uger, fra du bestiller, til du modtager kortet.

5. Få bilen ferietjekket

Skal du på kør-selv-ferie til udlandet, er det en god idé at få et værksted til at give din bil et ferietjek ift. dækkenes tilstand, klimaanlæg og opfyldning af olie, bremsevæske, kølervæske og sprinklervæske. Medbring gerne et reservehjul og en ekstra nøgle til bilen for en sikkerheds skyld.

6. Styr på det røde kort?

Er din bil kaskoforsikret, er bilen omfattet af Rødt Kort-ordningen fra SOS International. Med Rødt Kort kan du få SOS redningshjælp til din bil i udlandet. Du behøver ikke medbringe dit Rødt Kort, det er nok at have tlf. nr. til SOS International (+45 70 10 50 52). Du kan også downloade Rødt Kort-appen til din telefon. Se mere her.

7. Undersøg beløbsgrænser og veksl penge før afrejse

For at undgå situationer hvor dit betalingskort, mod forventning, ikke virker i udlandet, er det være en god idé at undersøge, om der er fastsat beløbsgrænser for det pågældende kort. Ønsker du at have penge med, er det ofte billigere at veksle penge hjemmefra, end i det land du besøger.

8. Få en forhåndsvurdering ved eksisterende eller kronisk sygdom

Kræver din sygdom behandling under rejsen, afgør en forhåndsvurdering, om du er dækket helt, delvist eller slet ikke. Det kan du læse mere om her.

9. Tjek Udenrigsministeriets rejsevejledninger

Hos dig opdateret omkring det land, du har planlagt din rejse til. Udenrigsministeriet har samlet nyttige informationer om forskellige rejsemål på deres hjemmeside, som du finder her. Ud over hjemmesiden, tilbyder Udenrigsministeriet også en App, som hedder ”Rejseklar”. Via App’en kan du blandt andet tilmelde dig ”Danskerlisten” og finde rejsevejledningerne. App’en kan hentes i ”App-Store” eller ”Google Play Butikken”.

10. Ekstreme sportsaktiviteter – f.eks. dykning og bjergbestigning

Husk at informere Sønderjysk Forsikring inden afrejse, så du får den helt rigtige dækning, og dermed kan være tryg på hele rejsen.

Få hjælp døgnet rundt – det giver tryghed på rejsen

Vi har en samarbejdsaftale med SOS International. Det betyder, at du kan få hjælp døgnet rundt – uanset hvor du er på din ferierejse. Har du brug for akut assistance på rejsen, skal du ringe direkte til SOS International alarmcentral på tlf.  +45 38 48 92 92.

Se SOS International

4 nyttige informationer på ferien

 • Hvis du bliver udsat for tyveri på ferien
  Meld det til det lokale politi, ellers dækker forsikringen ikke. Husk desuden at få en kvittering på anmeldelsen.
 • Hvis du mister eller får stjålet dit kreditkort
  Ring til din bank og få kortet spærret med det samme. Udenfor din banks åbningstider kan du ringe til Nets på telefon:
  + 45 44 89 29 29 for Dankort og Visa/Dankort.
  + 45 44 89 27 50 for MasterCard og American Express
 • Hvis du behandles af en læge
  Husk at gemme kvitteringen fra behandlingen, hvis du selv betaler.
  Husk desuden at vise dit blå EU sygesikringskort.
 • Hvis din bagage bliver væk eller beskadiget
  Bed flyselskabet, busselskabet eller lign. om dokumentation herpå. Herefter skal du kontakte vores samarbejdspartner SOS International angående skaden, da de vil behandle skaden for dig. Du finder kontakt information her.

Har du styr på din rejseforsikring?

En god ferie kræver, at du kan føle dig tryg, når du skal ud at rejse. Om du skal på afslapningsferie med sol og strand, eller på en aktiv ferie med dine ski, så er det vigtigt, at du har styr på din rejseforsikring, før du rejser afsted.

Læs mere