Tyveri og indbrud

Tyveri og indbrud kan desværre ikke varsles. Du ved ikke, hvornår du står ved siden af en lommetyv på gaden, eller om du får ubudne ’gæster’, mens du er på ferie. Du kan også få stjålet din identitet, mens du surfer på nettet, eller dit sommerhus kan blive tømt for værdier, uden du aner det. Derfor er det en fordel hele tiden at forebygge. 

Vi samlet en oversigt til dig, så det bliver lidt lettere.

Undgå tasketyverier

Mange af tyverierne sker, når du og andre passagerer skal ind og ud af bussen. Situationer, der er lidt kaotiske, giver tyvene optimale arbejdsforhold.
Tasketyveri er ubehageligt og kan opleves som et overfald. Hold aldrig fast i tasken – du risikerer bare at blive væltet omkuld.
Giv slip, råb om hjælp og tilkald politiet.

Hvis du vil undgå tasketyve, kan du:

 • Have pung og nøgler i en lukket lomme i din jakke. 

 • Bruge en pengekat eller bæltetaske under overtøjet. 

 • Gå med tasken på armen i stedet for i hånden. 

 • Tage et net eller en plasticpose med på indkøb, så du ikke frister tasketyve.

 • Vær opmærksom på personer, der virker påtrængende eller nærgående, især når du hæver kontanter i pengeautomater. 

 • Vær opmærksom i tog og busser, hvor folk står tæt. Især når du stiger ind og ud. 

 • I gågader og på pladser bør du altid være på vagt, især hvis du står stille og ser på folk, der optræder. 

 • Undgå at have smykker og for mange kontanter med i tasken.

ID-tyveri

At forebygge misbrug af din identitet er lige så vigtigt som at sikre bolig og bil mod indbrud. Din identitet kan blive stjålet, mens du læser dette. Men du opdager måske først misbruget om mange måneder. Derfor handler det om at komme i gang så hurtigt som muligt.

Hvordan kan du undgå eller minimere risikoen for identitetstyveri:

 • Tænk over hvordan du opbevarer dit pas samt andre personlige papirer i hjemmet, så du gør det svært for en indbrudstyv at finde dem. 

 • Sørg for at tømme din postkasse jævnligt og få evt. sat lås på. 

 • Pas på e-mails, som beder om personlige oplysninger. Det kan være en svindel-mail. Du bør derfor ringe til afsenderen frem for at besvare mailen. 

 • Opbevar aldrig NemID-nøglekort sammen med bruger-id og adgangskode. 

 • Beskyt din computer med antivirusprogrammer m.m. 

 • Lad ikke personfølsomme oplysninger flyde på de sociale medier. 

 • Destruér personfølsomme papirer samt kort. 

 • Destruér altid kontoudskrifter m.m.

Det er ikke identitetstyveri, hvis du bliver "narret" til at opgive kontooplysninger, brugernavn eller kodeord via falske e-mails eller hjemmesider.
Beskyt altid din pinkode når du handler eller hæver penge i en pengeautomat. Får du stjålet dit hævekort/betalingskort, skal du straks kontakte din bank for at få kortet spærret.

Tyverialarm

Hvert år anmeldes mere end 80.000 indbrud i private boliger. Det svarer samlet set til næsten 200 anmeldte indbrud i private hjem, i døgnet – året rundt! Mange indbrud kunne være undgået, hvis sikkerheden havde været bedre, eller hvis der havde været indbrudssikring.

Indbrudsalarmer reducerer risikoen for indbrud meget voldsomt ganske enkelt fordi, det er mere bekvemt for tyven at bryde ind hos naboen, der ikke har alarm.

Alarmerne forhindrer desværre ikke i sig selv indbrudstyve i at komme ind, hvis de vil. Det sker også jævnligt, at tyvene kommer igen, når alarmanlægget stopper – eller også ignoreres det, hvis tyvene vurderer, at der alligevel ikke reageres hurtigt nok.

Der findes 2 former for alarmsystemer:

Alarm koblet til kontrolcentral og tjenester

Sønderjysk Forsikring har indledt et samarbejde med Dansikring Direct omkring sikring af de syd- og sønderjyske hjem. 

Som resultatet af samarbejdet imellem Sønderjysk Forsikring og Dansikring Direct kan kunder hos Sønderjysk Forsikring nu få et gratis og uforpligtende sikkerhedstjek af hjemmet, samt et tilbud på et alarmsystem. Desuden giver vi dig ved installation op til 20% rabat på din indboforsikring.

Alle vores kunder som får installeret alarmsystemet, får derudover et gratis Premium-abonnement med. Det betyder, at du får dit eget nummer til kundeservice, så du altid er sikret den bedste service og en plads forrest i køen. Samtidig vil din selvrisiko blive dækket, så du slipper for bekymringer, hvis uheldet er ude og indbrudstyven har været forbi.

En Verisure alarm er et intelligent alarmsystem, som er koblet til Dansikring Directs kontrolcentral og tjenester. Det kan både være en tyverialarm, en brandalarm og en overfaldsalarm.

Alarm koblet op til nabohjælp

Med en alarm opkoblet til nabohjælp får du mulighed for at tilføje fastnetnummer, mobilnummer og e-mail adresse på fem naboer, venner eller familiemedlemmer.
De modtager alarmbeskeder fra din bolig, når du ønsker det. F.eks. når din mobil er slukket, eller når du er på ferie. Du vil som udgangspunkt altid modtage alarmbeskeder selv. Du vælger selv i hvilken rækkefølge, dine kontaktpersoner i nabohjælpen skal have besked. Du kan altid ændre i kontaktpersonerne og/eller i den rækkefølge, de får besked i, når de f.eks. er på ferie. 

Når der går en alarm, bliver der automatisk sendt en alarmbesked til kontaktpersonerne i din nabohjælp.Det sker med SMS, telefonopkald og/eller e-mail.
Alarmsystemet består af et alarmpanel, som modtager de trådløse signaler fra alle sensorer. Når en alarm bliver udløst sender alarmpanelet straks SMS til alle gemte numre.  

Alle alarmpanelerne har indbygget skalsikring (nattilkobling), som gør, at du kan slå alle bevægelsessensorer fra, når du er hjemme, mens døre og vinder er sikrede.
Til alarmpanelet kan du tilkoble forskellige former for trådløse sensorer , herunder  bevægelsessensorer og dør/vinduessensorer, røgsensorer, gassensorer, og vandsensorer m.m. Alle sensorer arbejder trådløst og kører på batteri, så du slipper for at trække ledninger rundt i huset.

Indbrud i fritidshuse

Sommerhuset er mest udsat for at få skader i vinterperioden. Faktisk fordobles antallet af indbrud i fritidshuse over vintermånederne. 

Langt de fleste indbrud begås ved opbrydning af døre. Her er et par gode råd til at mindske risikoen for indbrud i sommerhuset.

 • Sørg for, at alle vinduer og døre er låste og lukkede - også i redskabsskuret.

 • Drag omsorg for, at alt værktøj er låst inde, så tyven ikke kan bruge det.

 • Fjern de mest værdifulde effekter fra sommerhuset - også telefonen.

 • Undlad at trække gardiner for så tyven kan se, at der ikke er noget at komme efter.

 • Lad aldrig en reservenøgle ligge ved huset. Gemmesteder for den kender tyvene efterhånden.


bil.png

Med en bilforsikring hos os har du fri kilometer, og med kaskoforsikring frit værkstedsvalg i Danmark.

Få mere info
mc.png

Saml dine forsikringer og få 15% rabat.

Læs mere
indbo.png

Vores indboforsikring er ikke bare standard. Den indeholder bl.a. ID-sikring og psykologisk krisehjælp.

Få gode råd
icon_House.png

Dit hjem er i trygge hænder hos os. Vi er altid klar med gode råd og vejledning om hvordan du passer bedst på din investering.

Læs mere