baad.png

Bådforsikring

Sejlbåde, motorbåde, optimistjoller og store, luksuriøse familiebåde. Uanset hvilken båd du har, vil vi hos Sønderjysk Forsikring gerne hjælpe dig med at passe godt på den. Vi ved nemlig godt, at en båd er meget mere end blot et transportmiddel eller en hobby – det er en passion.

Vores bådforsikring er først og fremmest en ansvarsforsikring, som dækker dit erstatningsansvar i tilfælde af, at du kommer til at påføre skader på andre personer eller deres ting. Derudover kan du kaskoforsikre din båd, så den er dækket, hvis den udsættes for skader. At sejle er en livsstil, så derfor vil vi gerne hjælpe dig til, at du kan dyrke den helt ubekymret.

Læs mere i vores forsikringsbetingelser eller ring til os på 74 42 75 00 for at høre nærmere.

 • Ansvarsforsikring til båd

  Ansvarsforsikringen dækker det erstatningsansvar, du kan blive pålagt ved benyttelse af båden. Forsikringen omfatter dit ansvar i sejladstiden, uanset om båden er i vandet eller på land. Uden for sejladstiden omfatter forsikringen udelukkende skader, der sker, mens båden er på land.

 • Kaskoforsikring til båd - tilvalg

  Kaskoforsikringen omfatter både med almindeligt udstyr. I sejladstiden er sejlskader som eksempelvis skader, der sker, fordi båden synker, kæntrer, støder på grund eller kolliderer dækket på forsikringen. Herudover dækkes, under visse betingelser, skader, der skyldes, at mast, bom eller spilerstage knækker under sejlads samt eventuel direkte følgeskade på sejl.

  Kaskoforsikringen dækker også skader, mens båden står på land, er under ophaling/søsætning eller under transport. Dette uanset om skaden skyldes brand, eksplosion, lynnedslag, tyveri, hærværk eller skade på bådens skrog.

 • Personlige effekter/ejendele - tilvalg

  Personlige effekter/ejendele kan medforsikres på forsikringen til en værdi på maksimalt kr. 15.000. Dette sikrer, at de personer, der bruger eller befinder sig på båden, også er dækket, mens de ikke opholder sig på båden. (Disse ejendele er dækket af din indboforsikring (Basisforsikring), men gælder kun, når du opholder dig på båden.)

 • Sejladstiden - tilvalg

  Sejlads tiden (1/4 til 15/11) kan mod tillægspræmie udvides til også at gælde i tiden 15. november til 31. december eller hele året, forudsat at båden er hjemmehørende i en A-havn. Klik her for en oversigt over A-havne i Danmark.

 • Selvrisiko

  For forsikringen gælder en standardselvrisiko, der afhænger af bådens hastighed. Som udgangspunkt er standard selvrisikoen kr. 2.771 (2017- indeksreguleret) ved såvel ansvars- som kaskoskader. For motor-/speedbåde, der kan sejle over 20 knob, er selvrisikoen ved kaskoskader dog kr. 5.543 (2017- indeksreguleret). Ved skader under dækningen for personlige effekter gælder en selvrisiko på kr. 1.556 (2017- indeksreguleret) af enhver skade.

  Standardselvrisikoen kan forhøjes, hvorved der opnås en præmiebesparelse.

  Har du duelighedsbevis/nautisk eksamen ydes der rabat på forsikringen.

 • Øvrige forhold

  Visse bådtyper kan med fordel indtegnes igennem vores samarbejdspartner. Har du en stor motorbåd eller en speciel dyr sejlbåd, kan der i nogle tilfælde være fordele ved at forsikre en sådan båd hos vores samarbejdspartner. Vi sørger for at formidle kontakten, indhente tilbud på forsikringen og sørger desuden for alt det praktiske, indtil du har modtaget policen.

  For en uddybende og fyldestgørende information om forsikringen henviser vi til vore forsikringsbetingelser. Du er også altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på telefon 74 42 75 00.

  Du skal være opmærksom på, at der gælder særlige forhold, hvis din båd bliver brugt til udlejning. Kontakt os - så finder vi den bedste løsning til dig og dine behov.

  Pr. 15. maj 2018 er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på speedbåd, vandscooter og lignende.
  Sønderjysk Forsikring kan på nuværende tidspunkt ikke tilbyde ansvarsforsikring på disse fartøjer men henviser istedet til en af vores samarbejdspartnere. Kontakt os gerne for mere information.


mc.png

Saml dine forsikringer og få 15% rabat.

Læs mere
bil.png

Med en bilforsikring hos os har du fri kilometer, og med kaskoforsikring frit værkstedsvalg i Danmark.

Få mere info
indbo.png

Vores indboforsikring er ikke bare standard. Den indeholder bl.a. ID-sikring og psykologisk krisehjælp.

Få gode råd
icon_House.png

Dit hjem er i trygge hænder hos os. Vi er altid klar med gode råd og vejledning om hvordan du passerbedst på din investering.

Læs mere

Med en indboforsikring hos os er du som udgangspunkt også dækket på skirejsen i Europa.

Læs mere

Besøg en af vores filialer i Aabenraa, Esbjerg, Haderslev, Kolding, Sønderborg, Tønder eller Odense.

Find os